r
Nosalty Logó

Málnás túrótorta Katharosztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Málnás túrótorta Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Forró tejes piskóta

Krém

Összesen 1324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Forró tejes piskóta

Krém

Összesen 7943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Forró tejes piskóta

Krém

Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1890.6 g
  • Cink
    435 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    335 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    200 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.7 g

Zsír

  • Összesen
    399.3 g
  • Telített zsírsav
    236 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11343.5 g
  • Cink
    2609 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1914 mg
  • Vas
    2012 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    3253 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    86 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.1 g
  • Cukor
    600 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2078.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3007 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2945 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 7943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.9 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Forró tejes piskóta

Krém

Elkészítés

Forró tejes piskóta

  1. A tejet a vajjal felforrósítjuk, de forralni nem kell! A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval.
  2. Egy magas falú tálban habosra verjük a tojásokat egy kézi mixer segítségével, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot, folyamatos verés közben, és további 6 percig verjük.
  3. Ezután három adagban rászitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk, majd több részletben hozzáadjuk a forró vajas tejet is, de csak óvatosan dolgozzunk vele, végül beleforgatjuk a vanília kivonatot is.
  4. A kész masszát az alján sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd kb. 25 perc alatt megsütjük, az utolsó 10 percben letakarjuk a tetejét, ha nagyon sülne. Tűpróba.
  5. Végül rácsra téve megvárjuk, amíg teljesen kihűl, ezután három lapba vágjuk. Ez a fajta piskóta kissé tömörebb állagú, de mivel elég nagy mennyiségű a krém, szükséges, hogy stabilabb legyen.

Krém

  1. 20 dkg porcukrot és 55 dkg málnát pürésítünk egy botmixer segítségével, majd a szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítsuk belőle. Ezután kétfelé osztjuk 1/3-2/3 arányban.
  2. A túrót simára keverjük egy botmixer segítségével, közben hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét is.
  3. Ezután három részre osztjuk 25, 35, 40 dkg-os adagokra, majd a 25 dkg-os túróba keverjük a 2/3 málnapépet, a 35 dkg-os túróba pedig az 1/3 málnapépet forgatjuk bele.
  4. A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük kb. 10 dkg porcukorral és a négy csomag habfixálóval, ha valaki édesebben szereti, tehet bele több cukrot is.
  5. A sütőforma oldalát sütőpapírral megmagasítjuk, majd egy tálcára téve beletesszük az alsó lapot, és megkenjük lekvárral.
  6. Öt evőkanál hideg vízbe áztatunk 5 lap zselatint, majd kevergetve folyóssá felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Ezután a málnásabbik krémhez keverjük egy kézi mixer segítségével, pár fordulat alacsony fokozaton. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert tejszín 1/3-át, majd az első lap piskótára simítjuk.
  7. Mehet rá a második lap, megkenjük lekvárral. Közben három lap zselatint beáztatunk 3 evőkanál hideg vízben, majd ezt is feloldjuk. Az előbb leírt módon hozzáadjuk a világosabbik málnás krémhez, majd beleforgatjuk a tejszín 1/3-át, és rákenjük a második lapra.
  8. Végül mehet rá a harmadik piskótalap és lekvár is. A maradék 2 lap zselatinnal ugyanúgy járunk el, majd a túróba fogatjuk a felvert tejszínnel együtt, elsimítjuk a torta tetején. Végül egy éjszakára hidegre tesszük, hogy a krém egybeálljon. Másnap a maradék málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
  9. A torta édességét mindenki ízlése szerint variálhatja, ez nem egy túl édesített recept.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2225
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás túrótorta Katharosztól
Katharosz 499 recept

Szülinapi tortának készült ez a habos állagú könnyed málnás finomság, akár télen is elkészíthető fagyasztott málnával. Forrás: net

Hozzávalók

Forró tejes piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...