Málnás túrótorta Katharosztól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
Forró tejes piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
22g cukor84 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
28g tej16 kcal
-
11g vaj79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Krém
-
33g porcukor129 kcal
-
167g tehéntúró245 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
133g habtejszín389 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
5g habfixáló20 kcal
-
3g lapzselatin12 kcal
-
117g málna61 kcal
-
20g málnadzsem56 kcal
Összesen
1324
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
Forró tejes piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
130g cukor503 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
170g tej95 kcal
-
66g vaj473 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Krém
-
200g porcukor774 kcal
-
1000g tehéntúró1470 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
800g habtejszín2336 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
32g habfixáló120 kcal
-
20g lapzselatin70 kcal
-
700g málna364 kcal
-
120g málnadzsem334 kcal
Összesen
7943
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
Forró tejes piskóta
-
5.8g tojás7 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4.5g tej3 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
Krém
-
5.3g porcukor20 kcal
-
26.3g tehéntúró39 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
0.8g habfixáló3 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
18.4g málna10 kcal
-
3.2g málnadzsem9 kcal
Összesen
208
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.4 g
Zsír
-
Összesen 66.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1890.6 g
-
Cink 435 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 335 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 17 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.7 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 346.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 42 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 200 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 491 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
1324
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 254.7 g
Zsír
-
Összesen 399.3 g
-
Telített zsírsav 236 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11343.5 g
-
Cink 2609 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 1914 mg
-
Vas 2012 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 3253 mg
-
Nátrium 884 mg
-
Réz 101 mg
-
Mangán 86 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 844.1 g
-
Cukor 600 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 2078.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3007 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 222 mg
-
D vitamin: 343 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 251 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1202 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 346 micro
-
Kolin: 837 mg
-
Retinol - A vitamin: 2945 micro
-
α-karotin 112 micro
-
β-karotin 669 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1969 micro
Összesen
7943
kcal
- 7% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.9 g
-
Cink 69 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
Forró tejes piskóta
-
4 db tojás
-
13 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1.7 dl tej
-
6.6 dkg vaj
-
1 teáskanál vanília kivonat
Krém
-
20 dkg porcukor
-
1 kg tehéntúró
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
8 dl habtejszín
-
10 dkg porcukor
-
4 csomag habfixáló
-
10 db lapzselatin
-
70 dkg málna
-
6 ek málnadzsem
Elkészítés
Forró tejes piskóta
- A tejet a vajjal felforrósítjuk, de forralni nem kell! A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval.
- Egy magas falú tálban habosra verjük a tojásokat egy kézi mixer segítségével, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot, folyamatos verés közben, és további 6 percig verjük.
- Ezután három adagban rászitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk, majd több részletben hozzáadjuk a forró vajas tejet is, de csak óvatosan dolgozzunk vele, végül beleforgatjuk a vanília kivonatot is.
- A kész masszát az alján sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd kb. 25 perc alatt megsütjük, az utolsó 10 percben letakarjuk a tetejét, ha nagyon sülne. Tűpróba.
- Végül rácsra téve megvárjuk, amíg teljesen kihűl, ezután három lapba vágjuk. Ez a fajta piskóta kissé tömörebb állagú, de mivel elég nagy mennyiségű a krém, szükséges, hogy stabilabb legyen.
Krém
- 20 dkg porcukrot és 55 dkg málnát pürésítünk egy botmixer segítségével, majd a szitán áttörjük, hogy a magokat eltávolítsuk belőle. Ezután kétfelé osztjuk 1/3-2/3 arányban.
- A túrót simára keverjük egy botmixer segítségével, közben hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét is.
- Ezután három részre osztjuk 25, 35, 40 dkg-os adagokra, majd a 25 dkg-os túróba keverjük a 2/3 málnapépet, a 35 dkg-os túróba pedig az 1/3 málnapépet forgatjuk bele.
- A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük kb. 10 dkg porcukorral és a négy csomag habfixálóval, ha valaki édesebben szereti, tehet bele több cukrot is.
- A sütőforma oldalát sütőpapírral megmagasítjuk, majd egy tálcára téve beletesszük az alsó lapot, és megkenjük lekvárral.
- Öt evőkanál hideg vízbe áztatunk 5 lap zselatint, majd kevergetve folyóssá felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Ezután a málnásabbik krémhez keverjük egy kézi mixer segítségével, pár fordulat alacsony fokozaton. Végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert tejszín 1/3-át, majd az első lap piskótára simítjuk.
- Mehet rá a második lap, megkenjük lekvárral. Közben három lap zselatint beáztatunk 3 evőkanál hideg vízben, majd ezt is feloldjuk. Az előbb leírt módon hozzáadjuk a világosabbik málnás krémhez, majd beleforgatjuk a tejszín 1/3-át, és rákenjük a második lapra.
- Végül mehet rá a harmadik piskótalap és lekvár is. A maradék 2 lap zselatinnal ugyanúgy járunk el, majd a túróba fogatjuk a felvert tejszínnel együtt, elsimítjuk a torta tetején. Végül egy éjszakára hidegre tesszük, hogy a krém egybeálljon. Másnap a maradék málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
- A torta édességét mindenki ízlése szerint variálhatja, ez nem egy túl édesített recept.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2225
- Feltöltés dátuma: 2016. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Szülinapi tortának készült ez a habos állagú könnyed málnás finomság, akár télen is elkészíthető fagyasztott málnával. Forrás: net