r
Nosalty Logó

Málnás-mascarponés-fehér csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-mascarponés-fehér csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 476 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 3810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 261 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 476 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    170.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5614 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1417 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    2362 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.3 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    670 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1602 micro
Összesen 3810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 8 dkg cukorral keményre verjük, a sárgáját pedig 10 dkg cukorral habosra keverjük.
  2. Ehhez hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd meggylevet öntünk hozzá (én meggybefőtt levét használtam) addig, amíg szép sima tésztát nem kapunk.
  3. A gyümölcsöket beleforgatjuk egy kis lisztbe, és a tésztába dobáljuk.
  4. Én szív alakú szilikonban sütöttem, ami egy kisebb forma, viszont ebből a mennyiségből háromszor sikerült megtölteni a szívecskét. (A tortához csak két piskótalapot használunk fel.)
  5. 180 fokon 15-20 perc alatt szépen megsült a piskóta, de érdemes tűpróbát végezni, hiszen mindegyik sütő más-más.

Krém

  1. Az volt a cél, hogy egy könnyű, nem túl édes krémet készítsek, aminél nem kell várni arra, hogy kihűljön. Csak annyi a dolgunk, hogy a habtejszínt felverjük, majd belekeverjük a mascarponét és a vaníliás cukrot, és már készen is van.

Tetejére

  1. A piskóták elkészültek, megtöltjük őket a krémmel, majd a fehér csokit pár csepp olajjal megolvasztjuk.
  2. A torta tetejére öntjük az olvasztott csokoládét, hagyva, hogy az oldalán lefolyjon, végül pedig megszórjuk szeletelt mogyoróval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2111
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 28.

Ajánló

A receptet megtaláljátok a blogomon is, egy kis kiegészítéssel és sok-sok képpel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon egyszerű és gyors sütemény, ám az íze így is isteni! Törekedtem arra, hogy minél kevesebb idő alatt, minél szebb és ízletesebb tortát készítsek, ugyanis alig pár órám volt az esti vacsoráig. Tehát ez egy igazi last minute torta volt.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...