r
Nosalty Logó

Málnás mascarpone torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Málnás mascarpone torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Összesen 4817 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Összesen 269 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    324.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    875 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1793.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 4817 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
  2. A piskótához a tojásokat a cukorral és 3 ek forró vízzel habosra verjük.
  3. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk, és óvatosan elkeverjük.
  4. A végén hozzákeverjük a csokoládé reszeléket is.
  5. A masszát tortaformába öntjük, 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  6. A tortát egy tányérra tesszük, tortakarimát csatolunk köréje.
  7. A málnához a zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  8. A málnát a cukorral és a limelével pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk.
  9. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, majd elkeverjük a málnával.
  10. A mascarpone krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  11. A mascarponét elkeverjük a túróval, cukorral, vaníliás cukorral és a limelével.
  12. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, majd a mascarponés krémhez keverjük.
  13. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük.
  14. A mascarponés krémet a tortalapra öntjük, elosztjuk rá a málnapürét, és egy villával lazán márványosra keverjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 37941
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tálaláskor megszórhatjuk kb. 100 g málnával és 1 ek csokoládé reszelékkel.

Hozzávalók

A piskótához

A málnához

A mascarpone krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...