Málnás mascarpone torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
2g víz0 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10 kcal
A málnához
-
13g málna7 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
1g limelé0 kcal
A mascarpone krémhez
-
1g lapzselatin4 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
21g sovány túró20 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
3 kcal
-
1g limelé0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
401
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
24g víz0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
95 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
21g csokoládéforgács115 kcal
A málnához
-
150g málna78 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
14g limelé4 kcal
A mascarpone krémhez
-
14g lapzselatin49 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
250g sovány túró235 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
14g limelé4 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
4817
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
9.3g tojás12 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
1.4g étkezési keményítő5 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
1.2g csokoládéforgács6 kcal
A málnához
-
8.5g málna4 kcal
-
0.1g lapzselatin0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.8g limelé0 kcal
A mascarpone krémhez
-
0.8g lapzselatin3 kcal
-
28.2g mascarpone114 kcal
-
14.1g sovány túró13 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.8g limelé0 kcal
-
16.9g habtejszín49 kcal
Összesen
269
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
401
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.1 g
Zsír
-
Összesen 324.8 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 875 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1793.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 745 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 353.3 g
-
Cukor 246 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 490.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1073 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 505 mg
-
Retinol - A vitamin: 1054 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 954 micro
Összesen
4817
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
100 g cukor
-
75 g finomliszt
-
25 g étkezési keményítő
-
0.5 tk sütőpor
-
3 ek csokoládéforgács
A málnához
A mascarpone krémhez
-
500 g mascarpone
-
250 g sovány túró
-
100 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 lime-ból nyert limelé
-
300 g habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
- A piskótához a tojásokat a cukorral és 3 ek forró vízzel habosra verjük.
- A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk, és óvatosan elkeverjük.
- A végén hozzákeverjük a csokoládé reszeléket is.
- A masszát tortaformába öntjük, 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
- A tortát egy tányérra tesszük, tortakarimát csatolunk köréje.
- A málnához a zselatint hideg vízbe áztatjuk.
- A málnát a cukorral és a limelével pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk.
- A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, majd elkeverjük a málnával.
- A mascarpone krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk.
- A mascarponét elkeverjük a túróval, cukorral, vaníliás cukorral és a limelével.
- A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, majd a mascarponés krémhez keverjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük.
- A mascarponés krémet a tortalapra öntjük, elosztjuk rá a málnapürét, és egy villával lazán márványosra keverjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 121
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 38016
- Feltöltés dátuma: 2013. november 07.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Glaser
1980 recept
Tálaláskor megszórhatjuk kb. 100 g málnával és 1 ek csokoládé reszelékkel.