r
Nosalty Logó

Málnás-mákos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-mákos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A málnás piskótához

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1094 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A málnás piskótához

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6552 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A málnás piskótához

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 1094 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.9 g

Zsír

  • Összesen
    380.6 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    2231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10148.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    3488 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    3870 mg
  • Nátrium
    1836 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    682.9 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1559 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2523 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    1406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2474 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2824 micro
Összesen 6552 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A málnás piskótához

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A málnás piskótához

  1. Sütni fogunk egy málnás és egy mákos piskótát. A feltüntetett mennyiségek egy piskótára vonatkoznak. Kikeverjük a tésztákat a tojással és cukorral kezdve, azután hozzáadva a többi hozzávalót. Az egyik piskótába 30 dkg málnát szórunk, a másikba 10 dkg mákot. Ezután mindkettő tésztát külön-külön kisütjük. A mákot nem kell megdarálni, így sokkal mutatósabb. (Nem kell félni, nem fog ropogni a fogunk alatt. :-))
  2. Elkészítjük a krémet. A tejfölt a cukorral, vaníliás cukorral és a zselatinnal összemelegítjük, hogy a zselatin feloldódjon. Ha kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
  3. Elkezdjük a rétegezést: málnás piskóta, krém, mákos piskóta.
  4. Ezután jön a zselatin, amit málnával bolondítunk meg. A 30 dkg málnát cukorral felfőzzük, hogy ne egész málnaszemek legyenek a zselében. A zselatinhoz 3 dl vizet írnak, de mivel a málna enged levet bőven, ezért én saccolni szoktam a folyadék mennyiségét. Körülbelül 1 dl víz kell még hozzá, és jöhet bele a zselé. (Én Dr. Oetker expressz tortazselét használok, ezt főzni sem kell. Fél percig kevergetem és azonnal a sütemény tetejére önthető.)
  5. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 13354
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves barátaink meghívására két napot töltöttünk Palicson, Szerbiában. Náluk ettem ezt a finomságot és azonnal elkértem a receptjét. Számomra ez az a sütemény, aminek nem lehet ellenállni. Friss málnát pechemre nem tudtam szerezni, viszont szeder volt bőven, ezért azzal készítettem el. Talán még mutatósabb is, mint málnával.

Hozzávalók

A málnás piskótához

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...