r
Nosalty Logó

Málnás csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Málnás csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összeállítás:

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összeállítás:

Összesen 3830 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összeállítás:

Összesen 181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    175.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5409.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1510 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2190 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.7 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    1065 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1696 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2044 micro
Összesen 3830 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

Összeállítás:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A tojásokat a cukorral és sóval, kézi mixerrel nagyon habosra kavarjuk.
  2. Majd rászitáljuk a kakaóval és sütőporral elkavart lisztet, és óvatosan hozzákeverjük.
  3. Egy 26 cm-es átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
  5. Kivesszük a formából, és rácson hűlni hagyjuk.

A krémhez:

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A málnát pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk.
  3. A málnapürét elkeverjük a joghurttal, cukorral, vaníliás cukorral, és a citromhéjjal.
  4. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, majd a málnás-joghurthoz kavarjuk. Hidegre tesszük.
  5. A kemény habbá vert tejszínt adagonként a zselésedő krémhez keverjük.

Összeállítás:

  1. A piskótát lapjában 2× elvágjuk. Az egyik lapot egy tányérra helyezzük, köréje tortakarimát pattintunk, rásimítjuk a krém 1/3-át. A második lapot ráhelyezzük a krémre, rásimítjuk a krém második 1/3-át, befedjük az utolsó tortalappal, és elosztjuk rá a maradék krémet.
  2. A tortát legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2772
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tortát díszítsük málnával és csokoládé díszekkel, vagy tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

Összeállítás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...