r
Nosalty Logó

Málnás csokoládétorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Málnás csokoládétorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához:

A krémhez:

Összeállítás:

318
Kalória
8.9g
Fehérje
40.7g
Szénhidrátok
14.6g
Zsír
106.8g
Víz
132.4g
Koleszterin
3.5g
Rost
27g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összeállítás:

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összeállítás:

Összesen 3830 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához:

A krémhez:

Összeállítás:

Összesen 181 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    106.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.4 g

Zsír

  • Összesen
    175.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5409.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1510 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    2190 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.7 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    340 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    1065 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1696 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2044 micro
Összesen 3830 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A piskótához:

  1. A tojásokat a cukorral és sóval, kézi mixerrel nagyon habosra kavarjuk.
  2. Majd rászitáljuk a kakaóval és sütőporral elkavart lisztet, és óvatosan hozzákeverjük.
  3. Egy 26 cm-es átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
  5. Kivesszük a formából, és rácson hűlni hagyjuk.

A krémhez:

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A málnát pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk.
  3. A málnapürét elkeverjük a joghurttal, cukorral, vaníliás cukorral, és a citromhéjjal.
  4. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, majd a málnás-joghurthoz kavarjuk. Hidegre tesszük.
  5. A kemény habbá vert tejszínt adagonként a zselésedő krémhez keverjük.

Összeállítás:

  1. A piskótát lapjában 2× elvágjuk. Az egyik lapot egy tányérra helyezzük, köréje tortakarimát pattintunk, rásimítjuk a krém 1/3-át. A második lapot ráhelyezzük a krémre, rásimítjuk a krém második 1/3-át, befedjük az utolsó tortalappal, és elosztjuk rá a maradék krémet.
  2. A tortát legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A tortát díszítsük málnával és csokoládé díszekkel, vagy tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!