r
Nosalty Logó

Málnahabos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Risi
Málnahabos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortához

A málnás habhoz

Összesen 166 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortához

A málnás habhoz

Összesen 1988 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tortához

A málnás habhoz

Összesen 157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 166 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2224.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    800 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    784 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 1988 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A tortához

A málnás habhoz

Elkészítés

A tortához

  1. Bemelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cmátmérőjű kapcsos tortaformát. Az alját sütőpapírral béleljük (elhagyható).
  2. A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral, teaszűrőnhozzászitáljuk a kakaóport.
  3. Robotgéppel 5-6 perc alatt alaposan fölhabosítjuk a tojásokat és a cukrot.
  4. A cukros tojáshabba fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztkeveréket, majd átkanalazzuk az előkészített tortaformába. Elsimítjuk, és kb. 12 perc alatt megsütjük a meleg sütőben. Ha tortalapba szúrt tűre már nem tapad ragacsos massza, készen van. Ekkor rácsra tesszük, és várunk, míg a lap kihűl.
  5. Ezalatt elkészítjük a málnahabot. A megmosott gyümölcsöt összeturmixoljuk a joghurttal, a mézzel és a vanília aromával, átöntjük egy keverőtálba, és hozzáreszeljük a megmosott citrom héját, és a levét hozzáöntjük. Elkeverjük.
  6. A zselatinport beleszórjuk egy kis lábasba, ráöntünk néhány evőkanál hideg vizet. Takarék lángon addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik a vízben. Egy pillanatig sem tovább!
  7. A zselatinos folyadékot a málnás-joghurtos turmixhoz öntjük, és alaposan elkeverjük benne.
  8. A hideg tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük, és fakanállal a málnás-joghurtos együttesbe forgatjuk.
  9. Összeállítás előtt a tortaformát gyorsan elmossuk, szárazra töröljük, és kibéleljük két, keresztben egymásra helyezett folpackcsíkkal. Ügyeljünk, hogy a csíkok kilógjanak a tortaforma peremén. A formába kanalazzuk a málnahabot, és finoman föléje illesztjük a kihűlt tortalapot. Ráhajtjuk a kilógó folpackcsíkokat, és éjszakára a hűtőbe tesszük. Ennyi idő bőven elég arra, hogy a zselatin megkösse a málnahabot.
  10. Tálaláskor először kicsomagoljuk a tortát, majd egy nagy tálra fordítjuk, és miután óvatosan lehúztuk róla a folpackot, a megmosott málna szemekkel feldíszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 17867
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Ajánló

Nagyon finom, és kevés cukor van benne. A málnát át lehet paszírozni, aki érzékeny a magjára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedves kolleganőmtől kaptam a receptet, köszönet érte!:-)

Hozzávalók

A tortához

A málnás habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...