Málnahabos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Risi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tortához
-
8 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
A málnás habhoz
-
25g málna13 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
13g méz38 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
-
3g víz0 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
166
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tortához
-
100 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
9 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
A málnás habhoz
-
300g málna156 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
150g méz456 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
10g zselatinfix13 kcal
-
40g víz0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
1988
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tortához
-
8 kcal
-
2.3g finomliszt9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
8.6g tojás11 kcal
-
4.7g barna cukor18 kcal
A málnás habhoz
-
23.4g málna12 kcal
-
23.4g joghurt14 kcal
-
11.7g méz36 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
3.1g citromlé1 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
-
3.1g víz0 kcal
-
15.6g habtejszín46 kcal
Összesen
157
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
166
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 84.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 621 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2224.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 720 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 857 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 290.2 g
-
Cukor 217 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 837.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 800 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 421 mg
-
Retinol - A vitamin: 784 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 975 micro
Összesen
1988
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
A tortához
-
3 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
3 dkg finomliszt
-
1 csipet sütőpor
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojás
-
6 dkg barna cukor
A málnás habhoz
-
300 g joghurt
-
15 dkg méz
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A tortához
- Bemelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cmátmérőjű kapcsos tortaformát. Az alját sütőpapírral béleljük (elhagyható).
- A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral, teaszűrőnhozzászitáljuk a kakaóport.
- Robotgéppel 5-6 perc alatt alaposan fölhabosítjuk a tojásokat és a cukrot.
- A cukros tojáshabba fakanállal óvatosan beleforgatjuk a kakaós-sütőporos lisztkeveréket, majd átkanalazzuk az előkészített tortaformába. Elsimítjuk, és kb. 12 perc alatt megsütjük a meleg sütőben. Ha tortalapba szúrt tűre már nem tapad ragacsos massza, készen van. Ekkor rácsra tesszük, és várunk, míg a lap kihűl.
- Ezalatt elkészítjük a málnahabot. A megmosott gyümölcsöt összeturmixoljuk a joghurttal, a mézzel és a vanília aromával, átöntjük egy keverőtálba, és hozzáreszeljük a megmosott citrom héját, és a levét hozzáöntjük. Elkeverjük.
- A zselatinport beleszórjuk egy kis lábasba, ráöntünk néhány evőkanál hideg vizet. Takarék lángon addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik a vízben. Egy pillanatig sem tovább!
- A zselatinos folyadékot a málnás-joghurtos turmixhoz öntjük, és alaposan elkeverjük benne.
- A hideg tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük, és fakanállal a málnás-joghurtos együttesbe forgatjuk.
- Összeállítás előtt a tortaformát gyorsan elmossuk, szárazra töröljük, és kibéleljük két, keresztben egymásra helyezett folpackcsíkkal. Ügyeljünk, hogy a csíkok kilógjanak a tortaforma peremén. A formába kanalazzuk a málnahabot, és finoman föléje illesztjük a kihűlt tortalapot. Ráhajtjuk a kilógó folpackcsíkokat, és éjszakára a hűtőbe tesszük. Ennyi idő bőven elég arra, hogy a zselatin megkösse a málnahabot.
- Tálaláskor először kicsomagoljuk a tortát, majd egy nagy tálra fordítjuk, és miután óvatosan lehúztuk róla a folpackot, a megmosott málna szemekkel feldíszítjük a tetejét.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 17867
- Feltöltés dátuma: 2012. december 14.
Ajánló
Nagyon finom, és kevés cukor van benne. A málnát át lehet paszírozni, aki érzékeny a magjára.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Risi
32 recept
Egyik kedves kolleganőmtől kaptam a receptet, köszönet érte!:-)