r
Nosalty Logó

Malakoff torta 3. - epres

Pecci
Malakoff torta 3. - epres
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

491
Kalória
11.7g
Fehérje
71.8g
Szénhidrát
15.9g
Zsír
87.1g
Víz
91.1g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
40.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 3933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3331.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    574.2 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    696.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 3933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A 4 tojás fehérjéket a 4 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá felverjük, majd ebbe forgatjuk bele óvatosan a tojások felvert sárgáját, a réteslisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt, a natúr kakaóport és egy csipet sót. Óvatosan dolgozunk, hogy ne törjük össze a felvert fehérjét.
  2. Egy kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük (én a piskóta kikeverése előtt egyből bekapcsolom), majd közepes lángon megsütjük.
  3. Sütőben hagyjuk kicsit kihűlni. Majd kivesszük a formából, és ha teljesen kihűlt, 2 részre vágjuk. Ehhez a tortához 2 vékony szelet piskótára van szükség.
  4. A jól megmosott epret a cukorral, és citromlével leturmixoljuk, és lassú tűzön felforraljuk (erre akkor van szükség, ha olyan kisgyerek is eszik a tortából, aki még soha nem evett epret, nehogy allergiás legyen rá), majd hagyjuk kicsit kihűlni.
  5. A zselatint a leírtak szerint elkészítjük a vízzel, és ha már nem forró, folyamatos kevergetés mellett az eperpüréhez adjuk. Kihűlésig keverjük, nehogy összehúzza az epret.
  6. Ha már teljesen kihűlt, óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert Hulala tejszínbe (tejszínből a díszítéshez teszek félre).
  7. Összeállítjuk a tortát. A tortaforma aljába teszünk egy kakaós piskótalapot, majd az epres krém 1/3-t.
  8. Erre teszünk 1 sor szirupba áztatott babapiskótát, majd megkenjük a krém 1/3-val, és erre jöhet a kakaós piskóta másik fele. Kicsit lenyomkodjuk.
  9. A tetejét megkenjük a krém maradék 1/3-ával, annyi krémet hagyunk, hogy az oldalára, és díszítéhez maradjon egy kevés.
  10. Leszedjük a kapcsos formát, és a krémmel megkenjük a torta oldalát, majd szorosan babapiskótával körberakjuk.
  11. Díszítés következik: Attól függően mennyi tejszínhab és krém maradt, habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. Eperszemekkel még mutatósabb, és tehetünk még rá csokireszeléket, rokokkót.
  12. Minimum 2-3 órát jó, ha hűtőben van tálalás előtt, de a legjobb egy éjszakára hagyni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26

Ez a torta elvileg az öcsém 25. születésnapjára készült, nem gondoltam, hogy az egész ilyen rózsaszín lesz:)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...