r
Nosalty Logó

Malakoff torta 3. - epres

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pecci
Malakoff torta 3. - epres
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 3933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3331.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.2 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 3933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 4 tojás fehérjéket a 4 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá felverjük, majd ebbe forgatjuk bele óvatosan a tojások felvert sárgáját, a réteslisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt, a natúr kakaóport és egy csipet sót. Óvatosan dolgozunk, hogy ne törjük össze a felvert fehérjét.
  2. Egy kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük (én a piskóta kikeverése előtt egyből bekapcsolom), majd közepes lángon megsütjük.
  3. Sütőben hagyjuk kicsit kihűlni. Majd kivesszük a formából, és ha teljesen kihűlt, 2 részre vágjuk. Ehhez a tortához 2 vékony szelet piskótára van szükség.
  4. A jól megmosott epret a cukorral, és citromlével leturmixoljuk, és lassú tűzön felforraljuk (erre akkor van szükség, ha olyan kisgyerek is eszik a tortából, aki még soha nem evett epret, nehogy allergiás legyen rá), majd hagyjuk kicsit kihűlni.
  5. A zselatint a leírtak szerint elkészítjük a vízzel, és ha már nem forró, folyamatos kevergetés mellett az eperpüréhez adjuk. Kihűlésig keverjük, nehogy összehúzza az epret.
  6. Ha már teljesen kihűlt, óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert Hulala tejszínbe (tejszínből a díszítéshez teszek félre).
  7. Összeállítjuk a tortát. A tortaforma aljába teszünk egy kakaós piskótalapot, majd az epres krém 1/3-t.
  8. Erre teszünk 1 sor szirupba áztatott babapiskótát, majd megkenjük a krém 1/3-val, és erre jöhet a kakaós piskóta másik fele. Kicsit lenyomkodjuk.
  9. A tetejét megkenjük a krém maradék 1/3-ával, annyi krémet hagyunk, hogy az oldalára, és díszítéhez maradjon egy kevés.
  10. Leszedjük a kapcsos formát, és a krémmel megkenjük a torta oldalát, majd szorosan babapiskótával körberakjuk.
  11. Díszítés következik: Attól függően mennyi tejszínhab és krém maradt, habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. Eperszemekkel még mutatósabb, és tehetünk még rá csokireszeléket, rokokkót.
  12. Minimum 2-3 órát jó, ha hűtőben van tálalás előtt, de a legjobb egy éjszakára hagyni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16723
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 02.

Ajánló

Lehet egy szép valentin napi, szülinapi ajándék is! Tipp: Ha nem egyből tálalod fel, és még esetleg viszed is valahova, akkor a díszítést csak tálalás előtt tedd fel rá. Én az egész tortára egy hatalmas masnit kötöttem, ami praktikus is volt, mert szállítás közben még véletlenül sem esett le a babapiskóta az oldaláról, és ajándéknak is ötletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta elvileg az öcsém 25. születésnapjára készült, nem gondoltam, hogy az egész ilyen rózsaszín lesz:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...