Malakoff torta 3. - epres
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pecci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
6g rétesliszt20 kcal
-
14 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
3 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
31g eper9 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
6g víz0 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
A sziruphoz
A díszítéshez
-
50g babapiskóta188 kcal
-
5 kcal
-
4g eper1 kcal
Összesen
491
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
45g rétesliszt164 kcal
-
114 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
23 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
250g eper75 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
50g víz0 kcal
-
400g növényi tejszín1004 kcal
A sziruphoz
A díszítéshez
-
400g babapiskóta1504 kcal
-
38 kcal
-
30g eper9 kcal
Összesen
3933
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
11.7g tojás15 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
2.4g rétesliszt9 kcal
-
1.6g étkezési keményítő6 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
13.3g eper4 kcal
-
2.7g porcukor10 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
1.1g zselatin4 kcal
-
2.7g víz0 kcal
-
21.3g növényi tejszín54 kcal
A sziruphoz
A díszítéshez
-
21.3g babapiskóta80 kcal
-
0.4g csokoládéforgács2 kcal
-
1.6g eper0 kcal
Összesen
209
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 87.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
491
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 93.8 g
Zsír
-
Összesen 127.3 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 729 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3331.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 627 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 1186 mg
-
Nátrium 1291 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 574.2 g
-
Cukor 327 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 696.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 591 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1059 micro
Összesen
3933
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
4 ek porcukor
-
3 evőkanál rétesliszt
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
A krémhez
-
25 dkg eper
-
5 dkg porcukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
20 g zselatin
-
0.5 dl víz
-
4 dl növényi tejszín
A sziruphoz
A díszítéshez
-
40 dkg babapiskóta
-
1 ek csokoládéforgács
-
3 dkg eper
Elkészítés
A piskótához
- A 4 tojás fehérjéket a 4 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá felverjük, majd ebbe forgatjuk bele óvatosan a tojások felvert sárgáját, a réteslisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt, a natúr kakaóport és egy csipet sót. Óvatosan dolgozunk, hogy ne törjük össze a felvert fehérjét.
- Egy kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük (én a piskóta kikeverése előtt egyből bekapcsolom), majd közepes lángon megsütjük.
- Sütőben hagyjuk kicsit kihűlni. Majd kivesszük a formából, és ha teljesen kihűlt, 2 részre vágjuk. Ehhez a tortához 2 vékony szelet piskótára van szükség.
- A jól megmosott epret a cukorral, és citromlével leturmixoljuk, és lassú tűzön felforraljuk (erre akkor van szükség, ha olyan kisgyerek is eszik a tortából, aki még soha nem evett epret, nehogy allergiás legyen rá), majd hagyjuk kicsit kihűlni.
- A zselatint a leírtak szerint elkészítjük a vízzel, és ha már nem forró, folyamatos kevergetés mellett az eperpüréhez adjuk. Kihűlésig keverjük, nehogy összehúzza az epret.
- Ha már teljesen kihűlt, óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert Hulala tejszínbe (tejszínből a díszítéshez teszek félre).
- Összeállítjuk a tortát. A tortaforma aljába teszünk egy kakaós piskótalapot, majd az epres krém 1/3-t.
- Erre teszünk 1 sor szirupba áztatott babapiskótát, majd megkenjük a krém 1/3-val, és erre jöhet a kakaós piskóta másik fele. Kicsit lenyomkodjuk.
- A tetejét megkenjük a krém maradék 1/3-ával, annyi krémet hagyunk, hogy az oldalára, és díszítéhez maradjon egy kevés.
- Leszedjük a kapcsos formát, és a krémmel megkenjük a torta oldalát, majd szorosan babapiskótával körberakjuk.
- Díszítés következik: Attól függően mennyi tejszínhab és krém maradt, habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. Eperszemekkel még mutatósabb, és tehetünk még rá csokireszeléket, rokokkót.
- Minimum 2-3 órát jó, ha hűtőben van tálalás előtt, de a legjobb egy éjszakára hagyni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 16717
- Feltöltés dátuma: 2011. március 02.
Ajánló
Lehet egy szép valentin napi, szülinapi ajándék is! Tipp: Ha nem egyből tálalod fel, és még esetleg viszed is valahova, akkor a díszítést csak tálalás előtt tedd fel rá. Én az egész tortára egy hatalmas masnit kötöttem, ami praktikus is volt, mert szállítás közben még véletlenül sem esett le a babapiskóta az oldaláról, és ajándéknak is ötletes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Pecci
17 recept
Ez a torta elvileg az öcsém 25. születésnapjára készült, nem gondoltam, hogy az egész ilyen rózsaszín lesz:)