Malacpecsenye kapros káposztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Márti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
A kapros káposztához
-
45g kapor19 kcal
-
250g káposzta50 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
82 kcal
-
35 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g tejföl99 kcal
A malacpecsenyéhez
-
250g süldő malac288 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
A burgonyagombóchoz
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
13g disznózsír113 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
8g só0 kcal
Összesen
1301
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
A kapros káposztához
-
180g kapor77 kcal
-
1000g káposzta200 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
328 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tejföl396 kcal
A malacpecsenyéhez
-
1000g süldő malac1151 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
A burgonyagombóchoz
-
400g finomliszt1456 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
50g disznózsír451 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g só0 kcal
Összesen
5205
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
A kapros káposztához
-
5.1g kapor2 kcal
-
28.2g káposzta6 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.4g kolozsvári szalonna9 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
5.6g tejföl11 kcal
A malacpecsenyéhez
-
28.2g süldő malac32 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
A burgonyagombóchoz
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
5.6g burgonya3 kcal
-
1.4g disznózsír13 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
0.8g só0 kcal
Összesen
146
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54 g
Zsír
-
Összesen 65.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3927.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 3148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 470.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
1301
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215.9 g
Zsír
-
Összesen 261.6 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 571 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15711.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 1097 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 1381 mg
-
Nátrium 12594 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 485.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1883.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1139 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 490 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 619 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 851 micro
-
Kolin: 513 mg
-
Retinol - A vitamin: 398 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 389 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 844 micro
Összesen
5205
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
A kapros káposztához
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 dkg kolozsvári szalonna
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kk fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 dl tejföl
A malacpecsenyéhez
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 kk fűszerpaprika
-
5 ek napraforgó olaj
A burgonyagombóchoz
-
40 dkg finomliszt
-
20 dkg burgonya
-
5 dkg disznózsír
-
2 db tojás
-
3 dkg só
Elkészítés
A kapros káposztához
- A káposztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A hagymát, fokhagymát finomra aprítjuk.
- A szalonnát 2 ek olajon megpirítjuk, aztán megfonnyasztjuk benne a hagymát, fokhagymát és a kapor felét.
- Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk 1 kk pirospaprikával, és a káposztát ebben pároljuk meg a saját levében. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Elkeverünk a tejfölben 2 ek lisztet, és a káposztához adjuk. Összeforraljuk, és a maradék kaporral meghintjük.
- A malacbordákat megmossuk, kissé kiverjük, bőrüket egy centi vastagon bevagdossuk, meghintjük sóval, borssal.
- A maradék 4 ek lisztet összekeverjük 1 kk pirospaprikával, és a húsokat beleforgatjuk.
- 5 ek olajon mind a két oldalukat pirosra sütjük.
- A káposztával és burgonyagombóccal tálaljuk.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10740
- Feltöltés dátuma: 2010. április 05.
Ajánló
Lehet a bordát egyben is sütni, én is így sütöttem, persze a sütési idő így megnőtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Márti
46 recept
Nagyon finom a malacpecsenye párolt káposztával, de szerintem ez a tejfölös változat is nagyon kellemesen illett hozzá.