r
Nosalty Logó

Mákvirág kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ilályka
Mákvirág kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 951 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3802 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 308 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1936.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 951 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    141 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7744.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    2830 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    684 mg
  • Foszfor
    2157 mg
  • Nátrium
    1805 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.5 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 3802 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejnek kb. egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majdmeleg helyen kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, és kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Meglocsoljuk olvasztott vajjal,úgy, hogy mindenhol vajas legyen, rászórjuk a mákos-porcukroskeveréket, meghintjük a vaníliás cukorral, és ráreszeljük a citromhéjat. Feltekerjük a tésztát.
  3. Ezután a kalácsunkat koszorúra hajtjuk, a végeit egymásba dugva, összedolgozva szép kerekre igazítjuk. Éles késsel bemetszük atésztakoszorút körben szimmetrikusan, majd a szeleteket félrefordítva, lapjára igazítjuk. Figyeljünk arra, hogy a lapraigazítás egy irányban történjen, mert különben nem lesz szimmetrikus az alakja.
  4. A kalácsot letakarva, 20 percig pihentetjük. Pihentetés után megkenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 170-200°C-on,sütőpapírral bélelt gáztepsiben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Akkor tudjuk biztosan, hogy átsült, ha a fogpiszkálótbeleszúrva, nem ragad rá atészta, vagy ha megkopogtatva a tetejét, kongó hangot ad.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 27694
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákvirág kalács
Ilályka 1 recept

Egy kedves kollegám húsvéti sütinek ajánlotta. Még a locsolók megérkezése előtt abba a helyzetbe kerültem, hogy még egyet kellett sütnöm.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...