Mákrolád narancskrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
2g mák12 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krém
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
5g narancslé2 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
1 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
3 kcal
-
14 kcal
-
25g tej14 kcal
Összesen
248
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
0g só0 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
27g mák142 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krém
-
60g tojássárgája193 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
60g narancslé28 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
8 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
Összesen
2982
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
10.9g tojásfehérje6 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.2g porcukor12 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
2.5g mák13 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Krém
-
5.5g tojássárgája18 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
5.5g narancslé3 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
0.2g étkezési keményítő1 kcal
-
18.2g vaj131 kcal
-
0.9g porcukor4 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
4.1g tejszínízű pudingpor16 kcal
-
27.3g tej15 kcal
Összesen
274
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
248
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54 g
Zsír
-
Összesen 205.2 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1441 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4038.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1378 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1371 mg
-
Nátrium 1027 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233 g
-
Cukor 155 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 306.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1758 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 825 mg
-
Retinol - A vitamin: 1719 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1218 micro
Összesen
2982
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
274
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
5 ek porcukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
3 ek mák
-
0.5 csomag sütőpor
Krém
-
3 db tojássárgája
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
0.6 dl narancslé
-
8 dkg cukor
-
0.2 dkg étkezési keményítő
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
3 dl tej
Elkészítés
Piskóta
- Első lépésben a narancskrém alapot készítsük el.
- A tojások fehérjét a sóval keményre felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a 2 tojássárgáját, majd habverővel még 1-2 percig verjük. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos, mákos lisztet.
- A masszát egyenletesen egy 30 × 40 cm-es sütőpapírral ellátott tepsibe simítjuk, majd 180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert feltekerésnél könnyebben törik.
- A megsült piskótáról azonnal húzzuk le a sütőpapírt, és egy másik sütőpapír vagy konyharuha segítségével még melegen tekerjük fel. Ha teljesen kihűlt, megtöltjük a krém felével, újra feltekerjük, és a maradék krémmel bevonjuk a roládot.
- Tetejét megszórhatjuk reszelt narancshéjjal vagy kandírozott narancshéjjal. 2-3 órán át hűtjük, majd szeleteljük.
Krém
- A tojássárgákat, a narancshéjat, a narancslevet, a cukrot és a keményítőt egy dupla fenekű lábosba tesszük.
- Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felforrósítjuk annyira, hogy besűrűsödjön, de ne forraljuk fel, mert a tojássárgájából rántotta lesz. A tűzről levéve beledolgozzuk a vajat, majd egy sűrű szövésű szűrőkanálon áttörjük, és jól behűtjük. Lehetőleg minél érettebb narancsot használjunk ehhez a krémhez.
- Ha a narancs alapunk teljesen lehűlt, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a cukrokat, és habverővel alaposan összedolgozzuk.
- A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, és kihűtjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30 × 40
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2602
- Feltöltés dátuma: 2016. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Egy igazi vendégváró finomság... mutatós és finom is.