r
Nosalty Logó

Mákosguba-tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Mákosguba-tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4857 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2479.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9918.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    3566 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    677 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    3151 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.6 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    642 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 4857 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához az élesztőt kevés tej és a cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a porcukrot, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, az olajat, a tejet és tésztát dagasztunk belőle. Ezután letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez a kiflit felkarikázzuk, a pudinport megfőzzük a tejben, hozzákeverjük a cukrot és még melegen összekeverjük a kiflivel. Ha a kifli már jól beszívta magába a pudingot, hozzáforgatjuk a mákot.
  2. A megkelt tésztát kétfelé vesszük, és kb 30 * 40 cm - es nagyságúra elnyújtjuk, megkenjük 2 ek lekvárral és elterítjük rajta a mákos kifli felét. Rákanalazunk még a lekvárból és a tésztát a hosszabbik oldal mentén feltekerjük. A tekercset hajtással lefelé sütőpapíros tepsibe tesszük, majd így teszünk a másik adag tésztával is.
  3. A tekercsek tetejét lekenjük tojással, 20 percig kelesztjük, majd 180 °C - ra melegített sütőben kb 25 - 30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 11
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákosguba-tekercs
Judit69 194 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...