r
Nosalty Logó

Mákos vargabéles joghurttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Mákos vargabéles joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 653 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.1 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    867 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8215.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    3615 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    882 mg
  • Foszfor
    2851 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.9 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 3920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukorral és vaníliás cukorral elkevert mákot, összeforraljuk, ízesítjük a citromhéjjal és citromlével meg a fahéjjal, és ha szeretjük a mazsolát, akkor azt is teszünk bele. Félretesszük hűlni.
  2. Kifőzzük a cérnametéltet, hideg vízzel leöblítjük.
  3. Felverjük a tojásokat (nem kell szétválasztani), majd hozzáadjuk a joghurtokat és a mákos elegyet. Egyenletesen beleforgatjuk a cérnametéltet.
  4. Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk. A réteslapok felét beleterítjük, megfröcsköljük olvasztott vajjal. Eloszlatjuk rajta a mákos tésztakeveréket, majd a maradék többrétegű réteslappal betakarjuk, olvasztott vajat csurgatunk rá, és 170 fokos sütőben addig sütjük, míg aranybarnára nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4877
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos vargabéles joghurttal
Tomatotree 262 recept

Ami mákos ugye, az eleve nem lehet rossz. Gondoltam, férjhez adom a mákot a réteslaphoz, meg a cérnametélthez, és remekbe szabott házasság lett belőle. Legalábbis annak, aki a mákot szereti....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...