Mákos-túrós-almás réteges süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
2g porcukor7 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
1g só0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
1g citromlé0 kcal
A mákos töltelékhez
-
19g mák98 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
94g meggybefőtt68 kcal
A túrós töltelékhez
Az almás töltelékhez
Összesen
1010
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
14g porcukor54 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
4g só0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
8g citromlé2 kcal
A mákos töltelékhez
-
150g mák788 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
750g meggybefőtt540 kcal
A túrós töltelékhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g mazsola150 kcal
Az almás töltelékhez
Összesen
8072
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
0.3g porcukor1 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
4.8g tejföl10 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
A mákos töltelékhez
-
3.6g mák19 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
18g meggybefőtt13 kcal
A túrós töltelékhez
-
6g tehéntúró9 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
1.2g mazsola4 kcal
Az almás töltelékhez
Összesen
195
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1256 g
-
Cink 83 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 66 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.7 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 218.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 312 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 301 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
1010
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136 g
Zsír
-
Összesen 378.6 g
-
Telített zsírsav 193 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10048.4 g
-
Cink 668 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 2904 mg
-
Vas 525 mg
-
Magnézium 760 mg
-
Foszfor 2874 mg
-
Nátrium 2052 mg
-
Réz 29 mg
-
Mangán 34 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1070 g
-
Cukor 527 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 1751 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2498 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 2410 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 913 micro
-
β-crypt 169 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 986 micro
Összesen
8072
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
25 dkg vaj
-
1 kávéskanál só
-
2 dl tejföl
-
1 ek citromlé
A mákos töltelékhez
A túrós töltelékhez
-
25 dkg tehéntúró
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
5 dkg mazsola
Az almás töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- A tepsit kivajazzuk.
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a liszttől függően annyi tejföllel (nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
- 4 egyforma cipóra osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra, nagyon vékonyra nyújtjuk.
- Az elsőt megszórjuk zsemlemorzsával.
- A tojást a cukorral krémesre keverjük, majd belekeverjük a mákot, rásimítjuk az első tésztalapra, és a lecsepegtetett meggyet rászórjuk.
- Rátesszük a következő tésztalapot, és morzsával megszórjuk.
- A túrótöltelék hozzávalóit kikeverjük, a lapra simítjuk, megszórjuk mazsolával.
- Rátesszük a következő tésztalapot.
- Az almát lereszeljük (én a sajtreszelőn végeztem), kissé kinyomkodjuk, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és a morzsás tésztalapra kanalazzuk, majd elsimítjuk.
- Befedjük az utolsó lappal.
- Egy nagy villával több helyen átszúrjuk, hogy a sütés közben keletkező gőz távozhasson a sütiből.
- A sütőt 200 fokra melegítjük, ezen a hőfokon bő 10 percig sütjük, majd 175 fokra csökkentjük, és így kb. 30 percig sütjük.
- Tepsiben hagyjuk kihűlni.
- Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, és szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25×39
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 279
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 22984
- Feltöltés dátuma: 2013. november 10.
Ajánló
A mákra más bogyós gyümölcsöt is tehetünk a meggy helyett (szilva, szőlő, stb).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Ezt a finom, fantasztikus süteményt a Vidék íze receptes újságból sütöttem. A novemberi számban jelent meg. Ez a réteges sütemény a zserbó vagy a flódni szabásmintáját követi. Jó hír azoknak, akik a diót nem szeretik! A mákos töltelék meggyel turbózva, a túró mazsolával, majd a fahéjas alma követi. Nagyon finom, ajánlom mindenkinek! Először, de nem utoljára kerül az asztalunkra.