r
Nosalty Logó

Mákos őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ferencz Lajosné
Mákos őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A sütéshez

Összesen 1100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A sütéshez

Összesen 6595 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A sütéshez

Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1375.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    406.6 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8254.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    3101 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    2863 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.6 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    288 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2935 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2031 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 6595 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojást a cukorral és a vaniliás cukorral robotgéppel 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük.
  2. A mákot a liszttel és a sütőporral összekeverjük. A cukros tojáshoz hozzáadjuk a tejföllel és az olvasztott margainnal együtt.
  3. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt őzgerincformába töltjük, elsimítjuk ,és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. A pudingporból a tejjel és a cukorral sűrű pudingot főzünk.
  5. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a pudinggal eldolgozzuk.
  6. A tésztát felszeleteljük a gerincek mentén, és a krémmel összeragasztjuk, Hűtőben dermesztjük.
  7. A tortabevonót az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és bevonjuk vele a tésztát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18349
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos őzgerinc
Ferencz Lajosné 9 recept

A Príma Konyha magazin egy régebbi számában találtam ezt  receptet.  Nagyon egyszerű az elkészítése, és finom a sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...