Mákos kalácskoszorú
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
6g margarin45 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
5 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
31g tej18 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
1g margarin9 kcal
A töltelékhez
-
31g mák164 kcal
-
13g kekszmorzsa52 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5 kcal
-
25g tej14 kcal
Összesen
634
kcal
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
10g margarin72 kcal
A töltelékhez
-
250g mák1313 kcal
-
100g kekszmorzsa419 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
39 kcal
-
200g tej112 kcal
Összesen
5073
kcal
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
30.4g finomliszt111 kcal
-
3g margarin22 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
1.5g friss élesztő2 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.2g tej9 kcal
-
2.4g tojásfehérje1 kcal
-
0.6g margarin4 kcal
A töltelékhez
-
15.2g mák80 kcal
-
6.1g kekszmorzsa26 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2 kcal
-
12.2g tej7 kcal
Összesen
310
kcal
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1155.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 532 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
634
kcal
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.2 g
Zsír
-
Összesen 183.4 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 90 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9247.2 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 4256 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 997 mg
-
Foszfor 2965 mg
-
Nátrium 708 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 727.4 g
-
Cukor 216 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 164.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 644 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 593 micro
-
Kolin: 419 mg
-
Retinol - A vitamin: 609 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 530 micro
Összesen
5073
kcal
- 11% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 562.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 10 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
5 dkg margarin
-
5 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojássárgája
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 csipet só
-
2.5 dl tej
A töltelékhez
-
2 dl tej
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a tölteléket: a mákot, a kekszmorzsát összekeverjük. A tejet a cukorral felforraljuk, és leforrázzuk vele a mákot. Annyi tejet öntsünk hozzá, hogy kenhető, de ne folyós tölteléket kapjunk. Belekeverjük a narancs és citomhéjat. Hagyjuk kihűlni.
- Az élesztőt 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttajuk. A lisztet tálba tesszük, a porcukorral, vaníliás cukorral, sóval elkeverjük. A margarint megolvasztjuk. A liszt közpébe mélyedést készítünk: idejön a tojássárgája, a felfutott élesztő. Elkezdjük a kezünkkel összekeverni, majd hozzáöntjük a margarint, és a maradék tejjel egynemű tésztává gyúrjuk.
- Duplájára kelesztjük, meleg helyen ruhával letakarva.
- Lisztezett deszkán átgyúrjuk, és ismét kelni hagyjuk kb. fél órát.
- Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és elkenjük rajta a tölteléket. Feltekerjük, és a koszorúformába tesszük, amit előzőleg kikenünk olvasztott margarinnal. Lekenjük tojásfehérjével. Kelni hagyjuk kb. fél órát. Ismét lekenjük tojásfehérjével.
- Előmelegített sütőbe tesszük.
- Ha megsült, akkor hagyjuk kihűlni a formában, majd óvatosan kiszedjük belőle. Porcukrozhatjuk, vagy a második tojásfehérjés kenésnél megszórhatjuk cukrozott gyümölccsel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3128
- Feltöltés dátuma: 2011. december 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Adventi süti a kollégáknak. Elfogyott hamar! :-)