r
Nosalty Logó

Mákos kalácskoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos kalácskoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 634 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5073 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 310 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 634 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9247.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    4256 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    997 mg
  • Foszfor
    2965 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    727.4 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 5073 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tölteléket: a mákot, a kekszmorzsát összekeverjük. A tejet a cukorral felforraljuk, és leforrázzuk vele a mákot. Annyi tejet öntsünk hozzá, hogy kenhető, de ne folyós tölteléket kapjunk. Belekeverjük a narancs és citomhéjat. Hagyjuk kihűlni.
  2. Az élesztőt 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttajuk. A lisztet tálba tesszük, a porcukorral, vaníliás cukorral, sóval elkeverjük. A margarint megolvasztjuk. A liszt közpébe mélyedést készítünk: idejön a tojássárgája, a felfutott élesztő. Elkezdjük a kezünkkel összekeverni, majd hozzáöntjük a margarint, és a maradék tejjel egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Duplájára kelesztjük, meleg helyen ruhával letakarva.
  4. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, és ismét kelni hagyjuk kb. fél órát.
  5. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és elkenjük rajta a tölteléket. Feltekerjük, és a koszorúformába tesszük, amit előzőleg kikenünk olvasztott margarinnal. Lekenjük tojásfehérjével. Kelni hagyjuk kb. fél órát. Ismét lekenjük tojásfehérjével.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük.
  7. Ha megsült, akkor hagyjuk kihűlni a formában, majd óvatosan kiszedjük belőle. Porcukrozhatjuk, vagy a második tojásfehérjés kenésnél megszórhatjuk cukrozott gyümölccsel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3128
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Adventi süti a kollégáknak. Elfogyott hamar! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...