r
Nosalty Logó

Mákos kalácskoszorú

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mákos kalácskoszorú
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

634
Kalória
16.5g
Fehérje
90.9g
Szénhidrátok
22.9g
Zsír
20.6g
Víz
54.3g
Koleszterin
8.5g
Rost
27g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 634 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5073 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 310 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 634 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    183.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9247.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    4256 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    997 mg
  • Foszfor
    2965 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    727.4 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    164.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 5073 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tölteléket: a mákot, a kekszmorzsát összekeverjük. A tejet a cukorral felforraljuk, és leforrázzuk vele a mákot. Annyi tejet öntsünk hozzá, hogy kenhető, de ne folyós tölteléket kapjunk. Belekeverjük a narancs és citomhéjat. Hagyjuk kihűlni.
  2. Az élesztőt 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttajuk. A lisztet tálba tesszük, a porcukorral, vaníliás cukorral, sóval elkeverjük. A margarint megolvasztjuk. A liszt közpébe mélyedést készítünk: idejön a tojássárgája, a felfutott élesztő. Elkezdjük a kezünkkel összekeverni, majd hozzáöntjük a margarint, és a maradék tejjel egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Duplájára kelesztjük, meleg helyen ruhával letakarva.
  4. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, és ismét kelni hagyjuk kb. fél órát.
  5. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és elkenjük rajta a tölteléket. Feltekerjük, és a koszorúformába tesszük, amit előzőleg kikenünk olvasztott margarinnal. Lekenjük tojásfehérjével. Kelni hagyjuk kb. fél órát. Ismét lekenjük tojásfehérjével.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük.
  7. Ha megsült, akkor hagyjuk kihűlni a formában, majd óvatosan kiszedjük belőle. Porcukrozhatjuk, vagy a második tojásfehérjés kenésnél megszórhatjuk cukrozott gyümölccsel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Adventi süti a kollégáknak. Elfogyott hamar! :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!