r
Nosalty Logó

Mákos guba tej- és tojásmentesen

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Mákos guba tej- és tojásmentesen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Mákos guba

Vaníliasodó

919
Kalória
16.8g
Fehérje
103g
Szénhidrátok
52.6g
Zsír
225.7g
Víz
-
Koleszterin
11.3g
Rost
46.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Mákos guba

Vaníliasodó

Összesen 919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Mákos guba

Vaníliasodó

Összesen 3674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Mákos guba

Vaníliasodó

Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 919 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    210.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9085.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    3855 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1028 mg
  • Foszfor
    2711 mg
  • Nátrium
    1307 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.2 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    902.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 3674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

Mákos guba

  1. Melegítsük fel a rizstejet, majd adjuk hozzá a margarint, a vaníliás cukrot, a sima cukrot, a reszelt citromhéjat és a keményítőt. Picit főzzük össze a keveréket, majd vegyük le a tűzről.
  2. Karikázzuk fel a kifliket, és tegyük őket egy nagy keverőtálba. Locsoljuk meg a langyos rizstejjel, szórjuk rá a mákot. Alaposan forgassuk össze, hogy mindent érjen a mák és a kifli jól elázzon.
  3. Borítsuk egy hőálló tálba, és egyengessük el benne a mákos kiflikarikákat.
  4. Sütőben 170°C fokon 20 perc alatt süssük meg. Ne szárítsuk ki, maradjon szaftos.

Vaníliasodó

  1. Amíg a guba sül, elkészítjük a vaníliasodót, természetesen tojás és tej nélkül.
  2. A kókusztejet keverjük össze a pudingporral (a Dr. Oetker pudingporai tejmentesek), cukorral és vaníliakivonattal. Főzzünk belőle sűrű krémet, majd a színe végett adjunk hozzá egy csipet kurkumát (szép sárga lesz). Aki hígabban szereti a sodót, nyugodtan tegyen hozzá még egy kis nővényi tejet.
  3. Tálaláskor szedjünk a mákos gubából egy tányérba, és öntsük rá az isteni sodót. Hidegen és langyosan egyaránt kitűnő fogás. Egy kiadós leves után vagy egy könnyű menüsor desszertjeként.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x18

Mindenki ismeri ezt a tipikus magyar édességet. Ez a mákos finomság egyébként Németországban is igen közkedvelt desszert. Általában a hűvösebb időszakhoz kötjük a gubát, de mára már mindennapos fogássá vált, és bármely napszakban szívesen elfogyasztjuk. A legtöbben vaníliasodóval fogyasztják, de szilvalekvárral is tökéletesen harmonizál. Mi most egy vegán verziót hoztunk nektek, aminek az elkészítése ugyanolyan egyszerű, mint a hagyományos társáé. Ha tejérzékenyként vagy vegánként szívesen ennétek egy jó mákos gubát, akkor ezt a receptet ki ne hagyjátok! Gyors, megfizethető és oltári finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!