r
Nosalty Logó

Mákos guba másképpen vaníliasodóval

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mákos guba másképpen vaníliasodóval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A mákos guháboz

A forma kikenéséhez

A vaníliasodóhoz

1155
Kalória
42.7g
Fehérje
149g
Szénhidrátok
38.4g
Zsír
108.2g
Víz
449.6g
Koleszterin
7.9g
Rost
74.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A mákos guháboz

A forma kikenéséhez

A vaníliasodóhoz

Összesen 1155 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A mákos guháboz

A forma kikenéséhez

A vaníliasodóhoz

Összesen 4616 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A mákos guháboz

A forma kikenéséhez

A vaníliasodóhoz

Összesen 150 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2871.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 1155 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.8 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11487.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    4498 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    3872 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.1 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    432.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    813 micro
  • Kolin:
    1464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2133 micro
Összesen 4616 kcal
  • 13% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

A mákos guháboz

  1. A szikkadt kifliket felkarikázzuk.
  2. A tejet felmelegítjük, majd reszelt citromhéjjal ízesíthetjük, és a tojások sárgáját elkeverjük benne.
  3. Öntsük rá a szikkadt kiflikre, és szórjuk rá a mákos porcukrot is, jól keverjük össze.
  4. Egy tortaformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és a mákosgubát beleöntjük. Kicsit nyomkodjuk meg, hogy szorosabb legyen.
  5. Lekvárral a tetejét megkenjük, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  6. Kiveszük a sütőből, megkenjük a tojásfehérje felvert habjával, és még 15percig sütjük.
  7. Tálalásnál tortaszeletet tálaljuk vaníliás sodóval.
  8. Vaníliás sodó elkészítése:
  9. Egy tűzálló tálba két dl tejetelkeverünk 4 tojássárgájával, az 5 dkg cukorral, az 5 dkg liszttel, vaníliás cukorral, csomómentesre keverjük.
  10. Majd ha felforrt, beleöntjük a maradék tejet, szép lassan kevergetve lassan sűrűsödni fog. Ez elkészíthető mikróban is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy barátnőmnél ettem ezt a finom nasit, és a receptjét rögtön elkértem...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!