r
Nosalty Logó

Mákos charlotte

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mákos charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    173.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6997.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    2258 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1967 micro
Összesen 3230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük 4 ek cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, a maradék cukorral és pár csepp narancslével.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd átszitáljuk.
  3. A tojássárgába felváltva belekeverjük a felvert habot és a lisztet, majd egy sütőpapíros gáztepsibe simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük. Amikor megsült, kivesszük a sütőből, kissé meghintjük a tetejét liszttel, és egy sütőpapírra borítjuk. Azt a sütőpapírt, amin sült, lehúzzuk róla, és még melegen az új papírral feltekerjük.
  5. Kihűtjük, majd lekvárral bőven megkenjük. Visszatekerve hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  6. A jól lehűtött piskótatekercset vékonyan felszeleteljük, és a tortaforma alját és körbe a peremét kirakjuk a tekercsekkel. Hagyjunk néhányat a tetejére. (Nekem 7 db került alulra is, a tetejére is, a többi a peremét képezte.)
  7. A zselatint a vízbe tesszük, melegítve feloldjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  8. 4 dl Hulalát felverjük, és amikor már majdnem kész, beleszórjuk a mák és cukor keverékét, illetve a reszelt narancshéjat, majd belecsorgatjuk a langyos zselatint. (Mindeközben alacsony fokozaton keverjük a krémet robotgéppel).
  9. A krémet a tortaformába borítjuk, néhányszor megütögetjük, hogy a résekbe is belekerülhessen a massza.
  10. A krém tetejére rátesszük a maradék piskótatekercseket, és hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
  11. A díszítéshez a narancshéjából vékony csíkokat vágunk. A lime-ot felkarikázzuk héjastól, majd negyedeljük a szeleteket.
  12. A maradék Hulalát is felverjük, nyomózsákba tesszük, és kidíszítjük vele a tortát. Erre pedig rákerülnek a narancs- és limedarabkák.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 40x40x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8382
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kedves rokonomnak készült ez a torta, akinek egy nap különbséggel van a név- és születésnapja. Különleges, kissé már karácsonyi is a torta ízvilága, és nagyon mutatós is. Nem annyira macerás, mint amilyennek elsőre tűnik.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...