r
Nosalty Logó

Mákkrémes palacsinta vörösboros szilvaágyon vanília fagylalttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabó Richárd
Mákkrémes palacsinta vörösboros szilvaágyon vanília fagylalttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mákkrémhez

A szilvamártáshoz

A palacsintához

Összesen 1562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mákkrémhez

A szilvamártáshoz

A palacsintához

Összesen 7807 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A mákkrémhez

A szilvamártáshoz

A palacsintához

Összesen 173 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3752 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1964 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1002 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 1562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.6 g

Zsír

  • Összesen
    407.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    179 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18760 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    9820 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1858 mg
  • Foszfor
    5009 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    812.1 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    114 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    313 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 7807 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A mákkrémhez

A szilvamártáshoz

A palacsintához

Elkészítés

A mákkrémhez

  1. A tejet a tejszínnel forraljuk, ízesítjük cukorral, reszelt citrom héjjal, naranccsal. A narancs levét is belenyomkodjuk. Hozzáadjuk a darált mákot, habverővel simára keverjük, és ha besűrűsödött, akkor félretesszük.

A szilvamártáshoz

  1. A szilvát megpároljuk a vörösborban. Ízesítjük fahéjjal, cukorral, a végén keményítővel kikevert kis vízzel besűrítjük.

A palacsintához

  1. Az alapanyagokból összekevert tésztából palacsintákat sütünk.
  2. Eképpen tekerjük fel a palacsintát: megkenjük a krémmel a palacsintát, majd ráhelyezünk még egy palacsintát Szintén megkenjük, és aztán tekerjük fel, srégen darabokra vágjuk, és a mártásra helyezzük, vanília fagyival tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7477
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabó Richárd 19 recept

Egy volt munkahelyemen tanultam.

Hozzávalók

A mákkrémhez

A szilvamártáshoz

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...