r
Nosalty Logó

Makaróni perzsa módra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Rebeka's Home
Makaróni perzsa módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    1686 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    13365 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 693 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4316.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    1233 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1439.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1327 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    693 micro
  • β-karotin
    6745 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    53462 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 2770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    2456 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként aprítsuk fel a hagymát, a paprikát nem kell túl apróra, a paradicsomot is és reszeljük le a fokhagymagerezdet. A krumplit szeleteljük fel, fél ujjnyi karikákra.
  2. 2 ek olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk további 1 percig. Ezt követően adjuk hozzá a darált húst. Gyakori keverés mellett pirítsuk 8- 10 percig közepes lángon, amíg mindenhol egyenletesen barna. Adjuk hozzá a sót, a borsot és a kurkumát és pirítsuk még 5 percig. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsomszószt és egy fél pohár vizet, főzzük tovább míg a paradicsom meg nem puhul, majd adjuk hozzá a paprikát, chilit, oregánót és sűrített paradicsomot. Jól keverjük össze és alacsony lángon főzzük még 20 percig. Figyeljünk arra, hogy időközben adjunk hozzá vizet, ha szükséges, de ne legyen túl sok rajta a lé, csak éppen hogy ellepje. Ízlés szerint adhatunk hozzá többet a fűszerekből, de figyeljünk, hogy ne legyen túl csípős.
  3. A tészta csomagolását követve főzzük ki a kiválasztott tésztánkat. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük szét, mert tovább fogjuk a hússal együtt párolni.
  4. Az alapanyagok rétegezése következik. Egy tapadásmentes lábasba tegyünk 1 ek olajat és a krumpliszeleteket fektessük az edény aljára. Erre jöhet egy adag tészta, aztán egy adag szósz. A rétegeket sózzuk be. A tetejét szósszal fejezzük be és locsoljuk meg még 1 ek olajjal.
  5. Kezdjük el magas lángon főzni, míg a szószból a folyadék forrni nem kezd. Ezt követően vegyük le alacsony hőfokra és egy konyharuhával betekert fedővel fedjük le, további 45 percig pároljuk. 45 perc után a krumpli finom ropogós lesz. Tálaljunk hozzá, natúr joghurtot és friss salátát.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 818
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 22.

Ajánló

Natúr joghurttal és friss salátával tálaljuk. Tálaláshoz ötleteket a következő linken találhattok 😉😍👩‍🍳https://youtu.be/Z5B7I1-jBaU

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Makaróni perzsa módra
Rebeka's Home 23 recept

Talán hosszabb időt vesz igénybe, mint a hagyományos makaróni elkészítése, de megéri! Kellemesen pikáns, a pirított krumpli szuper az alján! A teljes videót hozzá itt megtaláljátok! https://youtu.be/Z5B7I1-jBaU👈👩‍🍳😉😍

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...