r
Nosalty Logó

Májpástétom Miss Sweetly konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Miss Sweetly
Májpástétom Miss Sweetly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A díszítéshez

Összesen 271 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A díszítéshez

Összesen 1078 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pástétomhoz

A díszítéshez

Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4921 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    836 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 271 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2560.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19758 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    79 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    768 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19684 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    809 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3345 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 1078 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2354 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    400 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A pástétomhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A pástétomhoz

  1. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron vagy olajon megpároljuk az előzőleg tisztítottés megmosott májjal együtt.
  2. Beletesszük a piros fűszerpaprikát, a paradicsomot és paprikát, amit darabokra vágunk, és 1 dl vízzel készre főzzük. Miután a máj puha, belekeverjük a fűszereket.
  3. Eközben a két tojást kevés sós vízben keményre főzzük.
  4. A zsemlét vagy kenyérszeletet vízben, vagy tejben megáztatjuk úgy, hogy ne maradjon alatta folyadék.
  5. Ezután a következő sorrendben daráljuk le: Először a hagymás-fűszeres májat, majd a tojásokat, végül az áztatott és kinyomkodott zsemlét. Ha a sorrendet betartjuk, a daráló fugáiban csak zsemle marad.
  6. Összekeverve, vízzel kiöblített tálba töltve a hűtőben 3-4 napig is eláll.
  7. Pirítós kenyérre vagy kiflire kenve kínáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3717
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.

Ajánló

Paradicsommal, paprikával, kígyóuborkával kiegészítve még jobban eteti magát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Nézegettem már egy ideje a pástétom recepteket. Egyik könyvemben megtaláltam ezt az egyszerű változatot, és bejelöltem. Nem sokkal ezután májjal töltött csirkeszárnyat készítettem, és közel 30 dkg májam megmaradt. Eszembe jutott a pástétom recept, így el is készítettem.

Hozzávalók

A pástétomhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...