r
Nosalty Logó

Majorannás rakott krumpli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Majorannás rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 812 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 812 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.2 g

Zsír

  • Összesen
    199.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7236 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1721 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2649 mg
  • Nátrium
    2223 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1357.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1056 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    799 micro
Összesen 3248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozva és karikára vágva feltesszük sós vízben főni.
  2. A szalonnát/bacont kis kockákra vágjuk, és egy akkora lábosba, amibe majd a hús is belefér, elkezdjük sütni.
  3. Ha már kissé kisült a zsírja, beletesszük az apróra vágott hagymát, sózzuk.
  4. Ha a hagyma majdnem puha, hozzátesszük a szintén apróra vágott fokhagymát.
  5. Ezután jöhet bele a hús, amit addig sütünk, amíg zsírjára nem sül. Mire a víz kisül belőle, addigra a hús is puha lesz.
  6. Most jön bele a 3 ek majoranna és a bors.
  7. Jól elkeverjük, még néhány perc, és kész.
  8. Ha a krumpli már puha, leöntjük róla a vizet, és ráöntjük az olvasztott vajat és a maradék 1 ek majorannát.
  9. Egy tálban elkeverjük a tojásokat a tejföllel, tejjel, mustárral, liszttel és a reszelt sajttal.
  10. Most egy sütőtálat vagy jénait kivajazunk vékonyan (ez el is maradhat), és beleöntjük a húsos keveréket.
  11. Erre tesszük a krumplit, elrendezzük rajta, majd ráöntjük a tojásos-sajtos keveréket.
  12. Betoljuk a 190 fokos sütőbe, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7878
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 09.

Ajánló

Én fejessalátát tálaltam hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Ennek is van egy storyja, mint legtöbb receptnek. Egyszer eszembe jutott, hogy itt mi nem ehetünk disznótoros hurkát, amit nagyon szeretünk, és aminek a majoranna a legjobban érezhető fűszere. Így elkezdtem a darált hússal próbálkozni, hogy majorannás fasírtot készítettem, az is finom volt, de így még jobban ízlett, és a krumpli is együtt sül vele. Nagyon egyszerű és finom étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...