r
Nosalty Logó

Majorannás csirkemáj, párolt hagymás krumplival, répával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ilda
Majorannás csirkemáj, párolt hagymás krumplival, répával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemáj

A köretek

Összesen 797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemáj

A köretek

Összesen 3188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkemáj

A köretek

Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4575 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4122 micro
  • α-karotin
    1870 micro
  • β-karotin
    4498 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    51 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    159.9 g

Zsír

  • Összesen
    168.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7224 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2865 mg
  • Nátrium
    3135 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1766.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18301 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3177 micro
  • Kolin:
    1309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16487 micro
  • α-karotin
    7482 micro
  • β-karotin
    17991 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    662 micro
Összesen 3188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    275 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A csirkemáj

A köretek

Elkészítés

A csirkemáj

  1. A májat megtisztítjuk, ahogy azt nagyanyáink is tették. A szeletelt baconbe tekerjük a májdarabokat, és tepsibe sorban lerakjuk. Ízlés szerint megborsozzuk, lehet sózni is valamelyest, de nem szükséges, hiszen a baconnek intenzív az íze, és emiatt az olaj sem szükséges rá, de ha mégis, csak pár csepp elég.
  2. A tepsiben levő tekercsek közé 6 gerezd fokhagymát beleteszünk egészben, majd a majorannával egyenletesen beszórjuk, szinte lepje el. Közepes hőfokon sütőben megsütjük, kb. 20-30 perc, hogy a szalonna is megpiruljon.

A köretek

  1. Amíg a máj sül, addig a vöröshagymát is, a krumplit is apró kockára vágjuk. A hagymát az olajon (lehet más olajon is) rövid ideig sütjük egy magasabb falú serpenyőben, majdnem üvegesre. Ekkor beletesszük az apró kockára vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt - többször megkeverve - pároljuk. Amikor a krumpli már majdnem puha, a maradék fokhagymát ráaprítjuk, és azzal együtt készre pároljuk.
  2. Amíg sül a máj, és párolódik a krumpli, addig van közben idő a sárgarépákat megpucolni, majd ahogy a húslevesbe rakjuk, hasábokra vágni. Vízben feltesszük főni, ízesítjük a cukorral, borssal, ételízesítővel. Ebbe is rakunk fokhagymagerezdet, de ez elmaradhat.
  3. Amikor minden készre sült, főtt, tálalhatjuk. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 578
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alkotói kedvemben voltam, és csirkemájból akartam valamit, és ez lett belőle. :-)

Hozzávalók

A csirkemáj

A köretek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...