Majorannás csirkemáj, párolt hagymás krumplival, répával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ilda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkemáj
A köretek
-
375g újkrumpli231 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3g cukor10 kcal
Összesen
797
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkemáj
-
500g csirkemáj595 kcal
-
340g bacon1336 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
A köretek
-
1500g újkrumpli924 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
3188
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkemáj
-
18.4g csirkemáj22 kcal
-
12.5g bacon49 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
A köretek
-
55.1g újkrumpli34 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
8.8g sárgarépa3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
Összesen
116
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 487 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1806 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 716 mg
-
Nátrium 784 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 441.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4575 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 794 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 4122 micro
-
α-karotin 1870 micro
-
β-karotin 4498 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 51 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
797
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 159.9 g
Zsír
-
Összesen 168.2 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1949 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7224 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 350 mg
-
Kálcium 333 mg
-
Vas 57 mg
-
Magnézium 454 mg
-
Foszfor 2865 mg
-
Nátrium 3135 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1766.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18301 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 85 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 351 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3177 micro
-
Kolin: 1309 mg
-
Retinol - A vitamin: 16487 micro
-
α-karotin 7482 micro
-
β-karotin 17991 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 202 micro
-
Lut-zea 662 micro
Összesen
3188
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 673 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 606 micro
-
α-karotin 275 micro
-
β-karotin 661 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
A csirkemáj
A köretek
-
1.5 kg újkrumpli
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 gerezd fokhagyma
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 ek cukor
Elkészítés
A csirkemáj
- A májat megtisztítjuk, ahogy azt nagyanyáink is tették. A szeletelt baconbe tekerjük a májdarabokat, és tepsibe sorban lerakjuk. Ízlés szerint megborsozzuk, lehet sózni is valamelyest, de nem szükséges, hiszen a baconnek intenzív az íze, és emiatt az olaj sem szükséges rá, de ha mégis, csak pár csepp elég.
- A tepsiben levő tekercsek közé 6 gerezd fokhagymát beleteszünk egészben, majd a majorannával egyenletesen beszórjuk, szinte lepje el. Közepes hőfokon sütőben megsütjük, kb. 20-30 perc, hogy a szalonna is megpiruljon.
A köretek
- Amíg a máj sül, addig a vöröshagymát is, a krumplit is apró kockára vágjuk. A hagymát az olajon (lehet más olajon is) rövid ideig sütjük egy magasabb falú serpenyőben, majdnem üvegesre. Ekkor beletesszük az apró kockára vágott krumplit. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt - többször megkeverve - pároljuk. Amikor a krumpli már majdnem puha, a maradék fokhagymát ráaprítjuk, és azzal együtt készre pároljuk.
- Amíg sül a máj, és párolódik a krumpli, addig van közben idő a sárgarépákat megpucolni, majd ahogy a húslevesbe rakjuk, hasábokra vágni. Vízben feltesszük főni, ízesítjük a cukorral, borssal, ételízesítővel. Ebbe is rakunk fokhagymagerezdet, de ez elmaradhat.
- Amikor minden készre sült, főtt, tálalhatjuk. Jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 578
- Feltöltés dátuma: 2020. július 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Ilda
2 recept
Alkotói kedvemben voltam, és csirkemájból akartam valamit, és ez lett belőle. :-)