r
Nosalty Logó

Majonézes kukorica-alma-sajtsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
_zso2
Majonézes kukorica-alma-sajtsaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1066 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4256 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 1066 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    394.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5232.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1821 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    1567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    905.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1171 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    299 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1880 micro
Összesen 4256 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk az almát, és a sajttal együtt akkora kockákra vágjuk, mint a csemegekukoricánk szemei.
  2. A kukoricát és a felaprózott almát, sajtot összekeverjük, és meglocsoljuk egy kis citromlével - megelőzve így az alma bebarnulását. Hagyjuk kicsit összeérni ezeket az összetevőket, míg elkészítjük a majonézes mártást hozzá.
  3. Elválasztjuk a tojássárgákat, majd elkezdjük kikeverni őket. Az olajat lassan csepegtetve adagoljuk a sárgához, míg el nem érjük a majonéz sűrű állagát. Közben lassan, ahogy nő a térfogata a majonéznek, hozzáadhatjuk a sót, cukrot, borsokat is.
  4. Az elkészült majonézhez hozzáadjuk a tejfölt és a bort. Megkóstoljuk, és ha bármiben hiányt szenvedne, vagy fel akarjuk dobni valamivel, azt is elkeverjük benne (szoktam céklát adni hozzá, ha lilásra szeretném a salátát). Ha kicsit folyósabb az öntetünk, nem gond, könnyebb lesz elkeverni a szilárd részekkel.
  5. A majonézes öntetet a felaprózott hozzátevőkre öntjük, és elkeverjük. Figyeljünk rá, hogy az alma ne törjön szét. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hadd érjen össze. 1-2 óra állás után forgassuk át, majd tálalható.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 135
  • Össznézettség: 12010
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 11.

Ajánló

Mint a sztoriból is látszik, leginkább húsok mellé ajánlott saláta, de mivel nem az a habkönnyű étel, megállja a helyét önállóan is. A készítés utáni napra teljesen összeérnek az ízek, szendvicsfeltétnek is tökéletes felvágottak mellé, rántott húsok és zöldségek mellé is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendszeresen készítünk BBQ ételeket az elmúlt egy-másfél évben. Az elején sokat kerestük az ideális köretet a húsokhoz, lassan egy éve ez a saláta az, ami ideálisnak bizonyult. Gyorsan összerakható, kellemes vivőízt biztosít leginkább a sertésből készült BBQ ételek mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...