r
Nosalty Logó

Májgaluskaleves Márti konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marti48
Májgaluskaleves Márti konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Leves

Májgombóc

355
Kalória
26.2g
Fehérje
38.9g
Szénhidrátok
11.4g
Zsír
368.3g
Víz
358g
Koleszterin
8.8g
Rost
11.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Májgombóc

Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Májgombóc

Összesen 1070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Leves

Májgombóc

Összesen 71 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    368.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2224 micro
  • α-karotin
    3547 micro
  • β-karotin
    9345 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    714 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1480 mg
  • Nátrium
    1003 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9451 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1619 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6671 micro
  • α-karotin
    10641 micro
  • β-karotin
    28036 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    2141 micro
  • Lut-zea
    3958 micro
Összesen 1070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    710 micro
  • β-karotin
    1872 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    143 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

Leves

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket, mossuk, karikázzuk. A paprikát keresztben félbevágjuk. A paradicsomot meghámozzuk. (Forróvizes módszer). A megtisztított hagymát szintén félbevágjuk (hosszában). A másik felét nagyon apróra felvágjuk, és félretesszük a gombóchoz. A májat megmossuk, eltávolítjuk a szíveket, félbevágjuk őket.
  2. Közepes lábasban felhevítjük a kacsazsírt, és beleforgatjuk a répát, fehérrépát és a zellert. Állandókevergetés közben pár percig pirítjuk. Felöntjük ca. 1 1/4 lvízzel, belerakjuk a paprikát, paradicsomot,a hagymát, és a megmosott, kettévágott csirkeszíveket. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőmérsékletet és gyöngyöztetve, lassanfőzzük, mint a húslevest.
  3. A májgombóchoz lereszeljük a száraz zsemlét, elkaparjuk a májakat. Az apróra vágott hagymát halvány zsemleszínűre pirítjuk a kacsazsírban. A fokhagymát pépesítjük. A petrezselymet nagyon apróra vágjuk. Egy keverőtálban simára keverjük az alapanyagokat a fűszerekkel együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és az egészet állni hagyjuk, míg elkészül a leves.
  4. Ekkor forrásban lévősós vízbe teáskanál segítségével adagonként belecsúsztatjuk a masszát (galuska nagyságú), majd lassútűzön kifőzzük (vagy vizes kézzel gombócokat formálunk). Ha készen van, leveses tányérokra szedjük, és rámerjük a forró, zöldséges levest.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Maradék zöldséget dolgoztam fel, és mert nem volt a mélyhűtőben se csont, se husi, ez alkalommal is "megdobtam" egy kis csirkemájgombóccal, hogy legyen "tartalma" az oroszlán (férjem) örömére.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!