Májgaluskaleves Márti konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Leves
-
113g sárgarépa41 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
53g zeller19 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
27g paradicsom5 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g kacsazsír0 kcal
-
50g csirkeszív77 kcal
Májgombóc
-
67g csirkemáj79 kcal
-
18g zsemle49 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g kacsazsír0 kcal
Összesen
355
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Leves
-
340g sárgarépa124 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
150g csirkeszív230 kcal
Májgombóc
-
200g csirkemáj238 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
Összesen
1070
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Leves
-
22.7g sárgarépa8 kcal
-
12g fehérrépa8 kcal
-
10.7g zeller4 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
6.7g tv-paprika1 kcal
-
5.3g paradicsom1 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g kacsazsír0 kcal
-
10g csirkeszív15 kcal
Májgombóc
-
13.4g csirkemáj16 kcal
-
3.6g zsemle10 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g kacsazsír0 kcal
Összesen
71
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1146.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 493 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 368.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3150 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 296 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 540 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 2224 micro
-
α-karotin 3547 micro
-
β-karotin 9345 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 714 micro
-
Lut-zea 1319 micro
Összesen
355
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 78.6 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1074 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3438.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 1480 mg
-
Nátrium 1003 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1104.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9451 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 45 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 240 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 889 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1619 micro
-
Kolin: 602 mg
-
Retinol - A vitamin: 6671 micro
-
α-karotin 10641 micro
-
β-karotin 28036 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 2141 micro
-
Lut-zea 3958 micro
Összesen
1070
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 631 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 445 micro
-
α-karotin 710 micro
-
β-karotin 1872 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 143 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
Leves
-
2 nagy db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis db paradicsom
-
só ízlés szerint
Májgombóc
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kk majoranna
-
1 teáskanál petrezselyem
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Leves
- Megtisztítjuk a zöldségeket, mossuk, karikázzuk. A paprikát keresztben félbevágjuk. A paradicsomot meghámozzuk. (Forróvizes módszer). A megtisztított hagymát szintén félbevágjuk (hosszában). A másik felét nagyon apróra felvágjuk, és félretesszük a gombóchoz. A májat megmossuk, eltávolítjuk a szíveket, félbevágjuk őket.
- Közepes lábasban felhevítjük a kacsazsírt, és beleforgatjuk a répát, fehérrépát és a zellert. Állandókevergetés közben pár percig pirítjuk. Felöntjük ca. 1 1/4 lvízzel, belerakjuk a paprikát, paradicsomot,a hagymát, és a megmosott, kettévágott csirkeszíveket. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőmérsékletet és gyöngyöztetve, lassanfőzzük, mint a húslevest.
- A májgombóchoz lereszeljük a száraz zsemlét, elkaparjuk a májakat. Az apróra vágott hagymát halvány zsemleszínűre pirítjuk a kacsazsírban. A fokhagymát pépesítjük. A petrezselymet nagyon apróra vágjuk. Egy keverőtálban simára keverjük az alapanyagokat a fűszerekkel együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és az egészet állni hagyjuk, míg elkészül a leves.
- Ekkor forrásban lévősós vízbe teáskanál segítségével adagonként belecsúsztatjuk a masszát (galuska nagyságú), majd lassútűzön kifőzzük (vagy vizes kézzel gombócokat formálunk). Ha készen van, leveses tányérokra szedjük, és rámerjük a forró, zöldséges levest.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 229
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 49803
- Feltöltés dátuma: 2013. november 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Maradék zöldséget dolgoztam fel, és mert nem volt a mélyhűtőben se csont, se husi, ez alkalommal is "megdobtam" egy kis csirkemájgombóccal, hogy legyen "tartalma" az oroszlán (férjem) örömére.