Magyaros krumplileves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
26g bacon102 kcal
-
20g kolbász90 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
1 kcal
-
20g paprika3 kcal
-
36g fehérrépa23 kcal
-
68g sárgarépa25 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
28 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
360g víz0 kcal
-
12g eperlevél tészta45 kcal
Összesen
456
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
130g bacon511 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
5 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1800g víz0 kcal
-
60g eperlevél tészta223 kcal
Összesen
2281
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.3g bacon13 kcal
-
2.5g kolbász12 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
2.5g paprika0 kcal
-
4.6g fehérrépa3 kcal
-
8.7g sárgarépa3 kcal
-
25.5g burgonya15 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
45.9g víz0 kcal
-
1.5g eperlevél tészta6 kcal
Összesen
58
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1013.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 616 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 615.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 551 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 169 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 2108 micro
-
β-karotin 5524 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 749 micro
Összesen
456
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.9 g
Zsír
-
Összesen 107.9 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5068 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 440 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 1075 mg
-
Nátrium 3082 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 262 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 3078.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2753 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 327 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 845 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 524 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 10539 micro
-
β-karotin 27620 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 3743 micro
Összesen
2281
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 268 micro
-
β-karotin 704 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
130 g bacon
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes szár halványító zeller
-
1 db paprika
-
1 nagy db fehérrépa
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 kg burgonya
-
2 ek napraforgó olaj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1.8 l víz
Elkészítés
- A vöröshagymát és a szalonnát kockaformára fölvágjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk a kolbásszal együtt. Ha már van egy kis színe, akkor az apróra fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk.
- Megszórjuk egy púpos evőkanál liszttel, és az őrölt paprikával, és megkeverjük.
- Tetszés szerint földarabolt zöldségeket, a nagyobb kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk. Fölöntjük vízzel, és fűszerezzük.
- Forrás után kb. 25 percig főzzük. Amikor már majdnem kész, akkor még levestésztával is gazdagítjuk, és készre főzzük.
- Én eperlevelet szoktam adni hozzá, de galuskatésztával is nagyon finom. Szükség szerint a vizet pótoljuk.
- Jó étvágyat
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 283
- Tegnapi nézettség: 86
- 7 napos nézettség: 504
- Össznézettség: 120509
- Feltöltés dátuma: 2018. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva házias konyhája
159 recept
Anyukámnál néztem, hogyan készíti, és úgy tanultam meg én is ezt a receptet. Nagyon egyszerű elkészíteni, azt a régies magyar ízvilágot adja vissza, amit még nagymamáink alkottak.