r
Nosalty Logó

Magyaros kenyérlepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Magyaros kenyérlepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 5800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5438.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    3835 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2136 micro
  • β-crypt
    616 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    211.3 g

Zsír

  • Összesen
    388.5 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16315.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    2261 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    11504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1686 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    579 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    610 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    6409 micro
  • β-crypt
    1849 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 5800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd beletesszük az olajat. A sót elkeverjük a lisztben, majd a joghurttal és az élesztős vízzel tésztává dagasztjuk.
  2. Duplájára kelesztjük langyos helyen, majd deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, és 6 részre osztjuk. A kis cipókból 15-16 cm átmérőjű lepényeket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  3. Megkenjük tejföllel, majd rárakjuk a felszeletelt szalonnát, kolbászt, paprikát és hagymát. Tetejére reszelt sajtot szórunk, és még 15 percig hagyjuk kelni.
  4. Majd sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 376
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 56629
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 18.

Ajánló

A tejfölbe kevertem egy kanálnyi tökmagos pesto-t, mely nagyon jó ízt adott neki. Készíthetjük sonkával is, de akár hús nélkül is, csak zöldségekkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A focaccia magyaros változata. Egy gyors szombati vacsorának készült.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...