r
Nosalty Logó

Máglyarakás Dorien konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Máglyarakás Dorien konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 681 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4801.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1344 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.9 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1066.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 2724 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy magas peremű tálat kikenünk margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával.
  2. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, a kifliket vékony szeletekre vágjuk. A felszelt kiflikreöntjük a forró tejet.
  3. Az almát meghámozva vékony szeletekre vágjuk, citromlével meglocsolva margarinon puhára pároljuk, majd a fahéjas cukorral meghintjük.
  4. A tojássárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük, majd a tejes kiflikhez adjuk.
  5. A kikent tálba tesszüka massza felét, ráterítjüka párolt almát, majd újra a massza jön. A tetejét megkenjük 3 ek lekvárral, megszórjuk vékonyan darált dióval és előmelegített sütőben 25 percet sütjük.
  6. Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral felverjük, és a megmaradt 1 ek lekvárt is hozzákeverjük.
  7. A tojáshabot a megsült tésztára kenjük, és visszatoljuk a sütőbe addig, amíg a teteje megbarnul.
  8. Ha kivettük a sütőből, kicsit várjunk, hogy szépen szeletelhessük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5567
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha gyorsan egy finom, olcsó édességre vágyunk, akkor nincs más hátra, mint körülnézni a háztartásunkban, mert ehhez mindig megtalálható minden hozzávaló otthon:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...