r
Nosalty Logó

Máglyarakás diétásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Máglyarakás diétásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Alap

Almás rész

Tetejére

Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Alap

Almás rész

Tetejére

Összesen 1142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Alap

Almás rész

Tetejére

Összesen 92 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    1059 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    694 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 1142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Alap

Almás rész

Tetejére

Elkészítés

Alap

  1. Az almákat lereszeljük, fűszerekkel, édesítővel, citromlével puhára pároljuk.
  2. A kornspitzet vékonyra felszeleteljük.
  3. A tejet elkeverjük a vízzel, felforraljuk, majd hozzáadjuk az édesítőt, a citromhéjat, a xilitet. Miután kihűlt, a tojássárgáját is hozzákeverjük.
  4. Egy tepsibe lerakjuk a tejbe mártott kornspitz-szeletek felét. Rátesszük a párolt alma felét. Erre rátesszük a maradék kornspitzet, majd a maradék almát.
  5. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
  6. A tojásfehérjét a sóval és a citromlével kemény habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt, majd a pudingport is beleforgatjuk.
  7. A sütemény tetejét megkenjük a felmelegített lekvárral, és rásimítjuk a tojásfehérjehabot.
  8. Visszatesszük a sütőbe (az ajtót támasszuk ki egy fakanállal), és alacsony lángon addig sütjük, míg nem kezd el halványan barnulni a hab.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3443
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Máglyarakás diétásan
Tóth Bernadett 48 recept

Az interneten találtam egy egészséges, diétás recepteket tartalmazó oldalon.

Hozzávalók

Alap

Almás rész

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...