Máglyarakás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
774
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3089
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 769.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 220 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.7 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 129.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
774
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.6 g
Zsír
-
Összesen 161.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 81 g
-
Koleszterin 462 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3076.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 880 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 1004 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 306.7 g
-
Cukor 190 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 518.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 421 mg
-
Retinol - A vitamin: 331 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 664 micro
Összesen
3089
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kalácsot felszeleteljük és egy szögletes tálba rakosgatjuk.
- A tojássárgákat kézi habverővel kikeverjük a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat és a citromhéjat.
- A kalácsokra öntjük a tojásos egyveleget és 15-20 percig állni hagyjuk.
- A mazsolát a rumba áztatjuk.
- Egy kb. 25 x 25 cm-es hőálló tálat kivajazunk és egy réteg áztatott kaláccsal borítjuk az alját. Megszórjuk a mazsolával és a dió felével. Jön még egy réteg kalács, mazsola és dió a tetejére.
- Az alaposan megmosott és szárazra törölt almákat vékony (2-3 mm-es) szeletekre vágjuk és beborítjuk velük kalácsokat.
- 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk a tálat, kb. 25 percre.
- Közben a két tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén óvatosan belekeverjük a lekvárt.
- Amikor letelt az első sütési idő, mérsékeljük a hőt 150 fokra, a lekváros habot az almákra simítjuk és visszatoljuk a tálat a sütőbe.
- 10-13 perc alatt készre sütjük. Ez idő alatt a hab szépen megemelkedik a tetején, és kissé megpirul.
- Sütés ideje: 37 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 1449
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 311043
- Feltöltés dátuma: 2008. november 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Petra
537 recept
Avagy mihez kezdjünk a megmaradt, harmad-, negyednapos vagy akár egy hetes, szikkadt kaláccsal.