r
Nosalty Logó

Macedóniai zöldségsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Macedóniai zöldségsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 328 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 1959 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A salátához

A mártáshoz

Összesen 148 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    521 micro
  • β-karotin
    1334 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 328 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    164.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3238.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    1880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    808.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    3123 micro
  • β-karotin
    8005 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3016 micro
Összesen 1959 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A salátához

A mártáshoz

Elkészítés

A salátához

  1. A zöldségeket csipetnyi cukorral és kevés sóval ízesítettt vízben, külön-külön főzzük forrástól számítva 5-10 percig. Vigyázzunk, hogy egyik zöldséget se főzzük túl puhára, mert akkor kása lesz a salátából!
  2. Kihűtjük a zöldségeket. A megfőtt burgonya vizébe forrón 1 mk cukor 1 mk ecetet teszünk, ha így hűtjük le, nem lesz "száraz".
  3. A zöldségeket a borsó kivételével apró kockákra vágjuk.
  4. 1 tojássárgájából és 1 dl olajból majonézt készítünk, majd a többi összetevővel összekeverjük és tálalásig hűtőbe tesszük.
  5. Tálaláskor petrezselyem zöldjével, paradicsom-, paprikakarikával díszítjük.
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17162
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.

Ajánló

A saláta kiváló kísérője hidegtálaknak pl. a tormakrémes sonkatekercsnek, a kaszinótojásnak, de magában is finom és tápláló. Télen jonatánalmát és mirelit vagy konzervborsót is használhatunk hozzá. A konzervborsót már nem szükséges főzni, csak a levét kell leszűrni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Macedóniai zöldségsaláta
Mártika és Feri 107 recept

Macedóniai zöldségsaláta (fr. macedon, macedóniai, Republika Makedonija): francia alapértelmezésben színes, vegyes zöldségsaláta, étvágygerjesztőként, köretként vagy fő fogásként felszolgálva. Vagyis a nálunk francia saláta néven jegyzett keverék: külön-külön megpárolt zöldborsó, sárgarépa vagy bébi karotta, zöldbab, fehérrépa olvasztott vajjal meglocsolva vagy sűrű majonézbe keverve.

Hozzávalók

A salátához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...