r
Nosalty Logó

Lúdláb torta Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Lúdláb torta Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a rózsához

Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a rózsához

Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a rózsához

Összesen 360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    247.1 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2511.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1628 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1513 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1389 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    926 micro
Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a rózsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből közepesen kemény habot verünk, amihez kanalanként adagoljuk a cukrot, míg kemény és fényes nem lesz. Ugyanígy darabonként adjuk hozzá a tojásfehérjét folyamatos keverés közben. A sütőporral, citrusporral elkevert lisztet is kanalanként adjuk hozzá, de most már spatulával keverve, hogy ne törjön össze a hab.
  2. Egy 16 cm-es átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A forma oldalát nem kenjük ki semmivel, mert akkor nem tud felemelkedni a tészta.
  3. Előmelegített, 160 fokos sütőben hőlégkeverésen fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, addig nem nyitjuk ki a sütőajtót.
  4. A tortát a formában hűtjük ki, majd az oldalát késsel meglazítva kivesszük a formából. Középen vízszintesen kettévágjuk.
  5. Egy edényben megmelegítjük a tejszínt, hozzáadva az étcsokoládét, és addig keverjük, míg teljesen elolvad. Hűtőben lehűtjük, míg megdermed. A meghűlt ganache-t robotgéppel felverjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, fahéjat és a kockákra vágott vajat.
  6. A csokoládékrémet a tortára kenjük, majd a krémbe nyomkodjuk a kimagozott meggyet, majd a meggy fölé is kenünk krémet, és elsimítjuk. A felső tortalappal borítjuk.
  7. Vízgőz felett megolvasztunk 10 dkg csokoládét 1 ek szőlőmagolajjal. Ezzel az olvadt masszával borítjuk be a torta tetejét, oldalát. A tetejére meggyszemeket tehetünk díszítésként.
  8. A rózsához a piros marcipánt kinyújtjuk kb. 2 mm vékony lappá. Pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki belőle. Az első kört összesodorjuk, majd a többi kört mindig félig fedve az előzőt tekerjük körbe vele. 5-6 szirmot tekerünk így fel. Az alját összenyomjuk, elkerekítjük, a tetejét széthajlítjuk, szirmot formálva belőle. Kevés zöld marcipánból levélcsészét hajlítunk a virág alja köré. A virágot egy fogvájó segítségével rögzítjük a tortához.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20659
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lúdláb torta Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Két tortát készítettünk férjemmel (ő készítette a rózsákat), egyiket én, a másikat ő vitte be a kolléganők felköszöntésére Nőnap alkalmából.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a rózsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...