r
Nosalty Logó

Lúdláb torta Évi nénitől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Lúdláb torta Évi nénitől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a rózsához

377
Kalória
4.9g
Fehérje
29.2g
Szénhidrátok
27.5g
Zsír
36g
Víz
110g
Koleszterin
2.9g
Rost
19.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a rózsához

Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a rózsához

Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a rózsához

Összesen 360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    247.1 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2511.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1628 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1513 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1389 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    926 micro
Összesen 3379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 360 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéből közepesen kemény habot verünk, amihez kanalanként adagoljuk a cukrot, míg kemény és fényes nem lesz. Ugyanígy darabonként adjuk hozzá a tojásfehérjét folyamatos keverés közben. A sütőporral, citrusporral elkevert lisztet is kanalanként adjuk hozzá, de most már spatulával keverve, hogy ne törjön össze a hab.
  2. Egy 16 cm-es átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A forma oldalát nem kenjük ki semmivel, mert akkor nem tud felemelkedni a tészta.
  3. Előmelegített, 160 fokos sütőben hőlégkeverésen fél óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, addig nem nyitjuk ki a sütőajtót.
  4. A tortát a formában hűtjük ki, majd az oldalát késsel meglazítva kivesszük a formából. Középen vízszintesen kettévágjuk.
  5. Egy edényben megmelegítjük a tejszínt, hozzáadva az étcsokoládét, és addig keverjük, míg teljesen elolvad. Hűtőben lehűtjük, míg megdermed. A meghűlt ganache-t robotgéppel felverjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, fahéjat és a kockákra vágott vajat.
  6. A csokoládékrémet a tortára kenjük, majd a krémbe nyomkodjuk a kimagozott meggyet, majd a meggy fölé is kenünk krémet, és elsimítjuk. A felső tortalappal borítjuk.
  7. Vízgőz felett megolvasztunk 10 dkg csokoládét 1 ek szőlőmagolajjal. Ezzel az olvadt masszával borítjuk be a torta tetejét, oldalát. A tetejére meggyszemeket tehetünk díszítésként.
  8. A rózsához a piros marcipánt kinyújtjuk kb. 2 mm vékony lappá. Pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki belőle. Az első kört összesodorjuk, majd a többi kört mindig félig fedve az előzőt tekerjük körbe vele. 5-6 szirmot tekerünk így fel. Az alját összenyomjuk, elkerekítjük, a tetejét széthajlítjuk, szirmot formálva belőle. Kevés zöld marcipánból levélcsészét hajlítunk a virág alja köré. A virágot egy fogvájó segítségével rögzítjük a tortához.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 16

Két tortát készítettünk férjemmel (ő készítette a rózsákat), egyiket én, a másikat ő vitte be a kolléganők felköszöntésére Nőnap alkalmából.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Métereskalács-torta

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!