Lúdláb szelet ahogy Nikóka készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kakaós laphoz
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
13g tej7 kcal
-
31 kcal
-
28g finomliszt100 kcal
-
6 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A párizsi krémhez
-
25g habtejszín73 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
19 kcal
-
42g margarin299 kcal
A csokikrémhez
A bevonáshoz
-
13g tortabevonó68 kcal
-
12 kcal
Összesen
915
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kakaós laphoz
-
330g tojás415 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
150g tej84 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
330g finomliszt1201 kcal
-
68 kcal
-
10g sütőpor5 kcal
A párizsi krémhez
-
300g habtejszín876 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
500g margarin3585 kcal
A csokikrémhez
A bevonáshoz
-
150g tortabevonó819 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
10981
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kakaós laphoz
-
10g tojás13 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
4.5g tej3 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A párizsi krémhez
-
9.1g habtejszín27 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
7 kcal
-
15.1g margarin109 kcal
A csokikrémhez
-
1.4g csokoládés pudingpor5 kcal
-
9.1g tej5 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
9.1g meggy4 kcal
A bevonáshoz
-
4.5g tortabevonó25 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
333
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 700.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.3 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 464 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 427 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 446 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
915
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 127 g
Zsír
-
Összesen 660.2 g
-
Telített zsírsav 194 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 280 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 155 g
-
Koleszterin 1425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8403.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 1985 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 1041 mg
-
Foszfor 3441 mg
-
Nátrium 1628 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1227.5 g
-
Cukor 824 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 775.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5572 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 76 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 499 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 1032 mg
-
Retinol - A vitamin: 5127 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 5348 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1846 micro
Összesen
10981
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
333
kcal
Hozzávalók
A kakaós laphoz
-
6 db tojás
-
30 dkg cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
33 dkg finomliszt
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 g sütőpor
A párizsi krémhez
-
3 dl habtejszín
-
30 dkg cukor
-
10 dkg cukrozatlan kakaópor
-
50 dkg margarin
A csokikrémhez
A bevonáshoz
-
15 dkg tortabevonó
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A kakaós laphoz
- A tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
- Majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a fehérjehabot.
- Papírral bélelt tepsiben egy vastag lapot sütünk.
A párizsi krémhez
- A tejszínt a cukorral felforraljuk, majd félrehúzzuk, és hozzákeverjük a kakaóport, visszatesszük a tűzre, és beleteszünk 15 dkg margarint. Addig forraljuk állandó kevergetés mellett, amíg a margarin teljesen elolvad. Ekkor félrevesszük és kihűtjük, ha kihűlt, betesszük pár órára a hűtőbe.
- Ezután kikeverjük robotgéppel, és hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A csokikrémhez
- A pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Kihűtjük, és alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a párizsikrémhez, jól összekeverjük, és belekeverjük a meggyet is.
- A lapot elvágjuk ketté, és megtöltjük a krémmel.
- 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A bevonáshoz
- A csokit az olajjal felmelegítjük, és bevonjuk a süti tetejét.
- Felszeleteljük, majd tetszés szerint díszíthetjük is.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35×40
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 12612
- Feltöltés dátuma: 2014. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikóka
172 recept
A rokonság legnagyobb kedvence, így sokszor készítem!