r
Nosalty Logó

Lúdláb csemege

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Lúdláb csemege
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A párizsi krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 1159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A párizsi krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 4636 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A párizsi krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Összesen 380 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    675 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    344.2 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3784 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    799 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.2 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2897 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2700 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2364 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 4636 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A párizsi krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Elkészítés

A párizsi krémhez

  1. A cukrot a tejszínnel nyílt lángon felforraljuk, és kb. 7-8 percig főzzük.
  2. Beletesszük a vajat, erős lángon ismét felforraljuk, és a forrástól számítva 5-6 percig főzzük.
  3. Ekkor levesszük a tűzről, és az átszitált kakaóporral simára keverjük. Jó sűrű kemény állagúnak kell lennie. A krémet hűtőszekrényben teljes dermedésig hűtjük, majd robotgéppel felhabosítjuk.
  4. A tojásokból és a hozzávalóiból vékony tortalapot sütünk. Jó, ha előző nap elkészítjük, mert könnyebb bánni vele.
  5. A torta tetejére kenjük a párizsi krémet, majd a magtalan konyakos meggyeket belenyomkodjuk a krémbe körkörösen.
  6. Eligazítjuk a krémet a tetején, hogy szép sima legyen. Annyi krémet hagyunk, amennyi a díszítéshez kell.
  7. A hűtőbe tesszük addig, amíg a csokit gőz felett felolvasztjuk, és kevés olajat teszünk hozzá, hogy puhább maradjon a csoki állaga fagyás után is, a szeletelés miatt. Mert ha túl kemény a csokink, törik szeleteléskor.
  8. Ha megfelelően kihűlt a csoki, ráöntjük a tortára, és kenőkéssel eligazítjuk, az oldalát is bevonjuk egyenletesen. Megint hűtőbe tesszük, és ha megdermedt a csoki, lehet díszíteni a maradék krémmel, habzsákba tesszük, és csillagcsővel ízlés szerint díszítjük. A marcipánt még előtte tesszük rá, amikor még a csoki nem köt meg. Hűtőbe tesszük, és jól behűtjük. Az oldalára habcukor fagyit is tettem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8115
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lúdláb csemege
Zsuzsamama56 321 recept

Férjem születésnapjára készült a torta, mivel a lúdláb a kedvence, szinte minden évben elkészítem, némi külső változtatással.

Hozzávalók

A párizsi krémhez

A piskótához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...