Lúdláb csemege
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
A párizsi krémhez
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
57 kcal
-
25g meggy11 kcal
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
11 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A díszítéshez
-
13g marcipán58 kcal
-
25g tortabevonó137 kcal
-
18 kcal
Összesen
1159
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
A párizsi krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
100g meggy45 kcal
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
46 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A díszítéshez
-
50g marcipán231 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
-
71 kcal
Összesen
4636
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
A párizsi krémhez
-
16.3g habtejszín48 kcal
-
16.3g cukor63 kcal
-
20.4g margarin146 kcal
-
8.2g cukrozatlan kakaópor19 kcal
-
8.2g meggy4 kcal
A piskótához
-
13.5g tojás17 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A díszítéshez
-
4.1g marcipán19 kcal
-
8.2g tortabevonó45 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
380
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 86 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 946 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.5 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 91.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 724 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 675 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 591 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
1159
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58.9 g
Zsír
-
Összesen 344.2 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 140 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3784 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 605 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 799 mg
-
Foszfor 1753 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.2 g
-
Cukor 290 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 364.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2897 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 252 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 514 mg
-
Retinol - A vitamin: 2700 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 2364 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 889 micro
Összesen
4636
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
380
kcal
Hozzávalók
A párizsi krémhez
-
2 dl habtejszín
-
25 dkg margarin
-
10 dkg cukrozatlan kakaópor
A piskótához
-
3 db tojás
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk sütőpor
A díszítéshez
-
5 dkg marcipán
-
10 dkg tortabevonó
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A párizsi krémhez
- A cukrot a tejszínnel nyílt lángon felforraljuk, és kb. 7-8 percig főzzük.
- Beletesszük a vajat, erős lángon ismét felforraljuk, és a forrástól számítva 5-6 percig főzzük.
- Ekkor levesszük a tűzről, és az átszitált kakaóporral simára keverjük. Jó sűrű kemény állagúnak kell lennie. A krémet hűtőszekrényben teljes dermedésig hűtjük, majd robotgéppel felhabosítjuk.
- A tojásokból és a hozzávalóiból vékony tortalapot sütünk. Jó, ha előző nap elkészítjük, mert könnyebb bánni vele.
- A torta tetejére kenjük a párizsi krémet, majd a magtalan konyakos meggyeket belenyomkodjuk a krémbe körkörösen.
- Eligazítjuk a krémet a tetején, hogy szép sima legyen. Annyi krémet hagyunk, amennyi a díszítéshez kell.
- A hűtőbe tesszük addig, amíg a csokit gőz felett felolvasztjuk, és kevés olajat teszünk hozzá, hogy puhább maradjon a csoki állaga fagyás után is, a szeletelés miatt. Mert ha túl kemény a csokink, törik szeleteléskor.
- Ha megfelelően kihűlt a csoki, ráöntjük a tortára, és kenőkéssel eligazítjuk, az oldalát is bevonjuk egyenletesen. Megint hűtőbe tesszük, és ha megdermedt a csoki, lehet díszíteni a maradék krémmel, habzsákba tesszük, és csillagcsővel ízlés szerint díszítjük. A marcipánt még előtte tesszük rá, amikor még a csoki nem köt meg. Hűtőbe tesszük, és jól behűtjük. Az oldalára habcukor fagyit is tettem.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8122
- Feltöltés dátuma: 2013. március 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept
Férjem születésnapjára készült a torta, mivel a lúdláb a kedvence, szinte minden évben elkészítem, némi külső változtatással.