r
Nosalty Logó

Lübecki marcipános tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lübecki marcipános tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 6576 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 659 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    342.7 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4343.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    682 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778 g
  • Cukor
    492 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1500 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 6576 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 4 ek vízzel félig felverjük, majd a kétféle cukrot hozzáadva, kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a sárgájákat, majd beletesszük a sütőporos lisztet és a mandulát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és megsütjük. Sütőpapírral együtt, még melegen feltekerjük.
  3. A fahéjjal ízesített szilvapüré 3/4-ét a kihűlt piskótára kenjük.
  4. A tejszínt a fixálóval felverjük, és rákenjük a szilvára.
  5. A piskótát feltekerjük, és 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben dolgozzunk vele.
  6. A 10 dkg porcukorral összegyúrt marcipánt porcukros felületen a tekercs méretére kinyújtjuk. Rákenjük a maradék szilvapürét. A piskótát rátesszük fejjel lefelé, hogy a marcipán összeillesztése alulra kerüljön, és beborítjuk a tekercset.
  7. Vajjal együtt megolvasztott csokoládéval bevonjuk. Tetszés szerint díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 32x39
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5194
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rég nem látott rokonok jöttek hozzánk, ezzel kedveskedtem nekik. Kicsit időigényes, de az eredmény kárpótolt bennünket!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...