r
Nosalty Logó

Linzerkosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Linzerkosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Diókrémes-lekváros

Mogyorós

Összesen 1721 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Diókrémes-lekváros

Mogyorós

Összesen 6874 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Diókrémes-lekváros

Mogyorós

Összesen 409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1217.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1721 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    410.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4871.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    992 mg
  • Foszfor
    2410 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.6 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2361 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 6874 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Diókrémes-lekváros

Mogyorós

Elkészítés

Tészta

  1. A tojást, a porcukrot és a margarint habosra keverjük.
  2. Belegyúrjuk a lisztet, és 40 darab kis gombócot formálunk belőle.
  3. A gombócokat a kosárka formába nyomkodjuk, és megsütjük őket.

Krém

  1. A 2 db tojást, a kakaót, a porcukrot, a kanál tejet és a tábla csokit felfőzzük. A tej mennyisége lehet több.
  2. Amikor félig kihűlt, belekeverjük a margarint.

Diókrémes-lekváros

  1. A tejet felforraljuk, és hozzáadjuk a darált diót és a cukrot.
  2. Krémes állagúra főzzük, közben hozzáadagoljuk a rumaromát, és kóstoljuk. Ha szeretnénk, rakhatunk bele még aromát.
  3. A megsült kosárkákba teszünk 1 kanál diókrémet, majd befedjük egy kis lekvárral, majd jön rá a krém, és a végén a tetejét egész dióval díszítjük.

Mogyorós

  1. A megsült kosárkákba teszünk 1 darab mogyorót.
  2. Ráöntjük a csokikrémet.
  3. Tört mogyoróval vagy mandulával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 876
  • Össznézettség: 50298
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 05.

Ajánló

Karácsonyi asztalra szívből ajánlom! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A linzerkosárka nálunk hagyományos desszert karácsonykor. Az eredeti recept alapján csak a tésztát és a krémet kell megcsinálni, és azt díszítettük francia drazséval. Viszont én 2014 karácsonyán kitaláltam kettő kosárka specialitást, a diós-lekvárost, illetve a mogyorósat. :) A család szerette nagyon.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Diókrémes-lekváros

Mogyorós

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...