r
Nosalty Logó

Limetorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juditka
Limetorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 902 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 902 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    208.6 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2722.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    315 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1727 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 3606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőporral elvegyített lisztet tálba szitáljuk.
  2. Beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és vajat.
  3. A z egészet sima tésztává gyúrjuk, majd kettéosztjuk, és egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport.
  4. Vajjal kikenünk egy tortaformát, miután a gyűrűjét levettük (ez most nem kell a sütéshez).
  5. A kétféle színű tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk. A világos és a sötét tésztacsíkok felét csigavonalban a tortaforma aljára rakjuk, és kb. 12 percig sütjük előmelegített sütőben.
  6. A másik felével ugyanígy járunk el, de ezt a lapot közvetlenül a sütés után 12 db tortaszeletre vágjuk, és félretesszük.
  7. A pudingot a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük. (Ha nem lehet kapni citromos pudingot, akkor a vaníliapuding sok citromlével és reszelt héjával vagy citromaromával helyettesíthető.)
  8. A zselatinlapot 3 ek hideg vízben megpuhítjuk, kinyomkodjuk, és a forró pudingban feloldjuk. (Lapzselatin helyett jó a hagyományos zselatin is, csak azt kell nézni, hogy hány dl folyadékhoz használjuk, és annyi gr. kell.)
  9. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt pudingba forgatjuk óvatosan.
  10. A lime-ot meghámozzuk, és a gyümölcs húsát darabokra vagdosva a pudingba forgatjuk.
  11. A kisült alsó lapot (ami nincs szeletekre vágva) ráhelyezzük a tortaforma aljára. Körbevesszük a gyűrűvel, és rásimítjuk a pudingos masszát a tésztára.
  12. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
  13. Végül a 12 szelet tésztát elosztjuk a torta tetején (ezt a könnyen szeletelhetőség miatt érdemes így).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12950
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Limetorta 2.
Juditka 9 recept

A recept a Vidék Íze 2010. februári számában jelent meg ( 27. o). A torta Évi sógornőm kezeit dícsérik. Köszönjük!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...