r
Nosalty Logó

Lilahagymás zöldborsópogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Lilahagymás zöldborsópogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A zöldborsópogácsához

A tejfölös mártáshoz

Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A zöldborsópogácsához

A tejfölös mártáshoz

Összesen 2677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A zöldborsópogácsához

A tejfölös mártáshoz

Összesen 148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1493 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    346 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1957 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4513 micro
Összesen 669 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.3 g

Zsír

  • Összesen
    187.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5971.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    2017 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1870 mg
  • Nátrium
    1592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1859 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    1384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    697 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    7829 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18051 micro
Összesen 2677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A zöldborsópogácsához

A tejfölös mártáshoz

Elkészítés

A zöldborsópogácsához

  1. A borsót puhára főzzük. A főzőléhez adjuk egy csipet cukrot, és kb. 10 percig főzzük. Csak utána sózzunk.
  2. A lilahagymát és az újhagyma fehér részét vágjuk nagyon apróra.
  3. A tojáshoz adjuk reszelt sajtot, a borsót, a kétféle hagymát, zsemlemorzsát és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk és alaposan keverjük össze. Ha nagyon híg lenne adjunk még hozzá zsemlemorzsát. Felaprított petrezselyemzöldet is adhatunk hozzá.
  4. Vizes kézzel pogácsákat formázunk belőle, és kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  5. A mártáshoz valókat elkeverjük, és a langyos pogácsák mellé kínáljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11464
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lilahagymás zöldborsópogácsa
A kis gasztronauta 142 recept

A neten keresgéltem zöldborsós recepteket, hiszen lassan itt a borsószezon. Ezt a receptet Az élet napos oldalán találtam, nagyon megfogott a recept is, és a fotó is. Picit változtatva rajta, ez lett a végeredmény, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A zöldborsópogácsához

A tejfölös mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...