r
Nosalty Logó

Leopárd kalács a konyha világától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Leopárd kalács a konyha világától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fehér tésztához

A világosbarna tésztához

A sötétbarna tésztához

A tetejére

Összesen 757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fehér tésztához

A világosbarna tésztához

A sötétbarna tésztához

A tetejére

Összesen 3020 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fehér tésztához

A világosbarna tésztához

A sötétbarna tésztához

A tetejére

Összesen 300 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5207 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    2578 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 3020 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A fehér tésztához

A világosbarna tésztához

A sötétbarna tésztához

A tetejére

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. A tejben a keményítőt csomómentesre keverjük, majd tűzhelyen kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a vajat, a meleg keverékben kevergetve elolvad. Kihűtjük.
  2. Összekeverjük az átszitált liszteket a sóval, cukorral, élesztővel, reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a kihűlt vajas keveréket. Összedagasztjuk, cipóvá formázzuk.
  3. Kettő részre osztjuk, az egyik tészta darabot tetővel lezárt tálban, szobahőmérsékleten, kettő órát kelesztjük.

A világosbarna tésztához

  1. A másik tészta darabból alakul ki a világos- és sötétbarna tészta is, oly módon, hogy ezt a darabot kettő darabra vágjuk.
  2. Az egyik negyededbe belegyúrjuk a kevesebb mennyiségű kakaót, cukrot, tejet. Alaposan összedolgozzuk.
  3. Lezárt tálban kettő órát pihentetjük, szobahőmérsékleten.

A sötétbarna tésztához

  1. A maradék negyedbe alaposan beledolgozzuk a több mennyiségű kakaót, cukrot, tejet.
  2. Lezárt tálban kettő órát pihentetjük szoba hőmérsékleten.
  3. Miután megkeltek összeállítjuk.
  4. Mind a három színű tésztát 7-7-7 darab vágjuk, majd gömbölyítjük.
  5. Egy világos barna gombócot kb. 20 cm-es hengerré formázunk. Egy sötét barna gombócot kb. 21 cm - es ovális alakra nyújtunk, és a világos barna hengert befedjük vele, azaz belecsomagoljuk a világos rudat. Egy fehér gombócot kb. 21 cm-es ovális alakra nyújtunk, és befedjük, belecsomagoljuk a sötét barna tésztába csomagolt világos tésztát. Így lett a három tészta gombócból egy tészta rúd. A többi tésztával is így járunk el, a munka végére lesz hét darab tészta rudunk, aminek a külső borítása fehér lett.
  6. Ezeket a tészta rudakat egy 26x13-as sütőformába rakosgatjuk, amit sütőpírral kibéleltünk, és 180˘C-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb 35 perc alatt megsütünk.

A tetejére

  1. Mielőtt a sütőbe kerülne, tetejét tojássárgával lekenjük.
  2. Miután megsült, tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk, durvára őrölt mogyoróval megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x13
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3315
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leopárd kalács a konyha világától
A konyha világa 70 recept

Finom kalács, egy savanykás ízvilágú lemon curddal vagy lekvárokkal. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult.

Hozzávalók

A fehér tésztához

A világosbarna tésztához

A sötétbarna tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...