Leopárd kalács a konyha világától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A konyha világa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
A fehér tésztához
-
127 kcal
-
38g rétesliszt137 kcal
-
19g kenyérliszt bl8068 kcal
-
2g só0 kcal
-
63g tej35 kcal
-
24 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
4 kcal
A világosbarna tésztához
A sötétbarna tésztához
A tetejére
-
14g tojás17 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
13g földimogyoró71 kcal
Összesen
757
kcal
- 11% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
A fehér tésztához
-
150g tönkölybúza liszt507 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
75g kenyérliszt bl80271 kcal
-
6g só0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
95 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
16 kcal
A világosbarna tésztához
A sötétbarna tésztához
A tetejére
-
55g tojás69 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
Összesen
3020
kcal
- 11% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
A fehér tésztához
-
14.9g tönkölybúza liszt50 kcal
-
14.9g rétesliszt54 kcal
-
7.4g kenyérliszt bl8027 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
24.8g tej14 kcal
-
2.5g étkezési keményítő9 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
8.9g cukor35 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
A világosbarna tésztához
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g tej0 kcal
A sötétbarna tésztához
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
1g tej1 kcal
A tetejére
-
5.5g tojás7 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
5g földimogyoró28 kcal
Összesen
300
kcal
- 11% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1301.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.5 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
757
kcal
- 11% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.1 g
Zsír
-
Összesen 100.1 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5207 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 522 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 524 mg
-
Foszfor 1418 mg
-
Nátrium 2578 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 466 g
-
Cukor 153 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 101 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 421 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 607 micro
Összesen
3020
kcal
- 11% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 10 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
A fehér tésztához
-
15 dkg tönkölybúza liszt
-
15 dkg rétesliszt
-
7.5 dkg kenyérliszt bl80
-
1 teáskanál só
-
2.5 dl tej
-
2.5 dkg étkezési keményítő
-
5 dkg vaj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
9 dkg cukor
-
5 g instant élesztő
A világosbarna tésztához
-
1 teáskanál cukor
A sötétbarna tésztához
-
15 g cukrozatlan kakaópor
-
2 teáskanál cukor
-
1 ek tej
A tetejére
-
5 dkg étcsokoládé
-
5 dkg földimogyoró
Elkészítés
A fehér tésztához
- A tejben a keményítőt csomómentesre keverjük, majd tűzhelyen kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a vajat, a meleg keverékben kevergetve elolvad. Kihűtjük.
- Összekeverjük az átszitált liszteket a sóval, cukorral, élesztővel, reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a kihűlt vajas keveréket. Összedagasztjuk, cipóvá formázzuk.
- Kettő részre osztjuk, az egyik tészta darabot tetővel lezárt tálban, szobahőmérsékleten, kettő órát kelesztjük.
A világosbarna tésztához
- A másik tészta darabból alakul ki a világos- és sötétbarna tészta is, oly módon, hogy ezt a darabot kettő darabra vágjuk.
- Az egyik negyededbe belegyúrjuk a kevesebb mennyiségű kakaót, cukrot, tejet. Alaposan összedolgozzuk.
- Lezárt tálban kettő órát pihentetjük, szobahőmérsékleten.
A sötétbarna tésztához
- A maradék negyedbe alaposan beledolgozzuk a több mennyiségű kakaót, cukrot, tejet.
- Lezárt tálban kettő órát pihentetjük szoba hőmérsékleten.
- Miután megkeltek összeállítjuk.
- Mind a három színű tésztát 7-7-7 darab vágjuk, majd gömbölyítjük.
- Egy világos barna gombócot kb. 20 cm-es hengerré formázunk. Egy sötét barna gombócot kb. 21 cm - es ovális alakra nyújtunk, és a világos barna hengert befedjük vele, azaz belecsomagoljuk a világos rudat. Egy fehér gombócot kb. 21 cm-es ovális alakra nyújtunk, és befedjük, belecsomagoljuk a sötét barna tésztába csomagolt világos tésztát. Így lett a három tészta gombócból egy tészta rúd. A többi tésztával is így járunk el, a munka végére lesz hét darab tészta rudunk, aminek a külső borítása fehér lett.
- Ezeket a tészta rudakat egy 26x13-as sütőformába rakosgatjuk, amit sütőpírral kibéleltünk, és 180˘C-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb 35 perc alatt megsütünk.
A tetejére
- Mielőtt a sütőbe kerülne, tetejét tojássárgával lekenjük.
- Miután megsült, tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk, durvára őrölt mogyoróval megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26x13
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3315
- Feltöltés dátuma: 2016. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
A konyha világa
70 recept
Finom kalács, egy savanykás ízvilágú lemon curddal vagy lekvárokkal. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult.