Lengyel szilvatorta - pychotka - a királynő süteménye
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
thebest
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
25g finomliszt91 kcal
-
7g porcukor26 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
8g szilvalekvár13 kcal
-
6g dió38 kcal
Tojáshab
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
17g cukor65 kcal
Krém
-
42g tej23 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8g tojássárgája27 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
3 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
6g víz0 kcal
Összesen
514
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g szilvalekvár155 kcal
-
70g dió458 kcal
Tojáshab
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g cukor774 kcal
Krém
-
500g tej280 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
38 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
70g víz0 kcal
Összesen
6160
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
13.3g finomliszt48 kcal
-
3.5g porcukor14 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
6.6g vaj48 kcal
-
1.8g tejföl4 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
-
4.4g szilvalekvár7 kcal
-
3.1g dió20 kcal
Tojáshab
-
7.1g tojásfehérje4 kcal
-
8.9g cukor34 kcal
Krém
-
22.2g tej12 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
4.4g tojássárgája14 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.4g kukoricakeményítő2 kcal
-
13.3g habtejszín39 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
3.1g víz0 kcal
Összesen
273
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
514
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 116.6 g
Zsír
-
Összesen 323.5 g
-
Telített zsírsav 163 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 2415 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5398.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 1633 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 2060 mg
-
Nátrium 1212 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 703.8 g
-
Cukor 414 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 577.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2523 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 418 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 1459 mg
-
Retinol - A vitamin: 2471 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 576 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1812 micro
Összesen
6160
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
30 dkg finomliszt
-
8 dkg porcukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
15 dkg vaj
-
40 g tejföl
-
3 db tojássárgája
-
5 ek szilvalekvár
-
7 dkg dió
Tojáshab
-
4 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
Krém
-
5 dl tej
-
0.3 db vanília
-
5 db tojássárgája
-
10 dkg cukor
-
10 g kukoricakeményítő
-
300 ml habtejszín
-
10 g zselatin
-
70 ml víz
Elkészítés
Tészta
- Zselatin: 10 g marhazselatinhoz keverünk 70 g vizet, és hűtőbe tesszük.
- Krém (cukrászkrém): a tejet (egy pár kanállal kiveszünk) a vaníliával felforraljuk, a tojássárgáját, cukor, keményítőt összekeverjük a pár kanál tejjel (ez lesz a sűrítőanyag), ha felforrt a tej, hőkiegyenlítünk, azaz a meleg tejből átteszünk egy keveset a sűrítőhöz, és ezután öntjük a forró tejbe, majd addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik, azaz nem buggyan 2-3-at. Kihűtjük teljesen.
- Tészta: Robotgépbe tesszük a lisztet, porcukrot, sütőport és a vajat. Addig kevertetjük, amíg a vaj el nem morzsolódik. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját, és egy kész gombóccá gyúrjuk. 2 részre vesszük (nem kell pihentetni, azonnal nyújtható), kinyújtjuk 2 db 26 cm-es kapcsos tortaforma aljába.
- Ha megvan a tészta, megkenjük szilvalekvárral és megszórjuk durvára tört dióval. Erre fog jönni a tojáshab.
- Tojáshab: a tojásfehérjét és a cukrot robotgépbe tesszük, kemény habbá verjük, majd ezután rákenjük a diós szilvás rétegre, és rászórunk újabb adag diót. Ezután betesszük a kb. 170 fokos sütőbe, és úgy 30 percet sütjük, akkor jó, ha a hab kezd megkeményedni, az alja meg kezd megbarnulni (egy fém eszköz segítségével alá lehet nyúlni megnézni, mennyire barnul). Így kapjuk meg a torta tetejét és alját, ami közé jön a krém.
- Ha kihűlt a cukrászkrém, 300 ml habtejszínt felverünk és összedolgozzuk vele. A zselatint pár másodpercre mikróba tesszük, ha túl forró lesz, összerántja a krémet!!, egy picit átkanalazunk a krémből a zselatinba (hőkiegyenlítés), és ezután óvatosan hozzákeverjük a krémhez. Ha egyáltalán nem szeretnénk zselatint használni, helyettesíthetjük 2 csomag zselatinfixszel, amit a tejszínhabba kell keverni, mielőtt felvernénk.
- Az egyik tésztalapot felvágjuk 14 részre, hogy könnyebb legyen szelni, de nem muszáj. A torta úgy néz ki hogy: az alja a tésztás szilvás réteg, aztán a tejszínes cukrászkrém, és rajta megint a tésztás réteg. És kész is!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 2459
- Feltöltés dátuma: 2020. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
thebest
1 recept
Nagyon finom szilvás süti, a weben találtam még korábban a receptet, és kicsit átalakítottam, így még jobb!