r
Nosalty Logó

Lengyel szilvatorta - pychotka - a királynő süteménye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
thebest
Lengyel szilvatorta - pychotka - a királynő süteménye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Tojáshab

Krém

Összesen 514 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Tojáshab

Krém

Összesen 6160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Tojáshab

Krém

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 514 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    323.5 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    2415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5398.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1633 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    2060 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.8 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    1459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2471 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1812 micro
Összesen 6160 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. Zselatin: 10 g marhazselatinhoz keverünk 70 g vizet, és hűtőbe tesszük.
  2. Krém (cukrászkrém): a tejet (egy pár kanállal kiveszünk) a vaníliával felforraljuk, a tojássárgáját, cukor, keményítőt összekeverjük a pár kanál tejjel (ez lesz a sűrítőanyag), ha felforrt a tej, hőkiegyenlítünk, azaz a meleg tejből átteszünk egy keveset a sűrítőhöz, és ezután öntjük a forró tejbe, majd addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik, azaz nem buggyan 2-3-at. Kihűtjük teljesen.
  3. Tészta: Robotgépbe tesszük a lisztet, porcukrot, sütőport és a vajat. Addig kevertetjük, amíg a vaj el nem morzsolódik. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját, és egy kész gombóccá gyúrjuk. 2 részre vesszük (nem kell pihentetni, azonnal nyújtható), kinyújtjuk 2 db 26 cm-es kapcsos tortaforma aljába.
  4. Ha megvan a tészta, megkenjük szilvalekvárral és megszórjuk durvára tört dióval. Erre fog jönni a tojáshab.
  5. Tojáshab: a tojásfehérjét és a cukrot robotgépbe tesszük, kemény habbá verjük, majd ezután rákenjük a diós szilvás rétegre, és rászórunk újabb adag diót. Ezután betesszük a kb. 170 fokos sütőbe, és úgy 30 percet sütjük, akkor jó, ha a hab kezd megkeményedni, az alja meg kezd megbarnulni (egy fém eszköz segítségével alá lehet nyúlni megnézni, mennyire barnul). Így kapjuk meg a torta tetejét és alját, ami közé jön a krém.
  6. Ha kihűlt a cukrászkrém, 300 ml habtejszínt felverünk és összedolgozzuk vele. A zselatint pár másodpercre mikróba tesszük, ha túl forró lesz, összerántja a krémet!!, egy picit átkanalazunk a krémből a zselatinba (hőkiegyenlítés), és ezután óvatosan hozzákeverjük a krémhez. Ha egyáltalán nem szeretnénk zselatint használni, helyettesíthetjük 2 csomag zselatinfixszel, amit a tejszínhabba kell keverni, mielőtt felvernénk.
  7. Az egyik tésztalapot felvágjuk 14 részre, hogy könnyebb legyen szelni, de nem muszáj. A torta úgy néz ki hogy: az alja a tésztás szilvás réteg, aztán a tejszínes cukrászkrém, és rajta megint a tésztás réteg. És kész is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 2459
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
thebest 1 recept

Nagyon finom szilvás süti, a weben találtam még korábban a receptet, és kicsit átalakítottam, így még jobb!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...