r
Nosalty Logó

Lencsés zöldségágyon sült hús

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Arthemis
Lencsés zöldségágyon sült hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 743 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2982 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1875 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4315 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 743 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4499.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2407 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1017.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2088 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    7501 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17259 micro
  • Lut-zea
    2408 micro
Összesen 2982 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    745 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst sózzuk, borsozzuk. Kakukkfűvel fűszerezzük, és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szálra vágott vöröshagymát, a konyakot, a paradicsompürét, és kevés vizet. Fedő alatt pároljuk.
  2. A zöldségeket feldaraboljuk, forró olajon pirítjuk. Közben hozzáadjuk a karikázott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, és jól összepirítjuk.
  3. Az előzőleg beáztatott lencsét a zöldségekre tesszük, és felöntjük fehérborecettel, és a fehérborral. Fűszerezzük mustárral, kevés vizet adunk hozzá. Ha felforrt, meghintjük durvára vágott petrezselyemmel.
  4. A lencsés zöldséget tepsibe helyezzük, rátesszük a húst, ráöntjük a párolólevét. Alufólia alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7644
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arthemis 32 recept

A tévében láttam ezt a receptet. Igazán finom és igen laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...