Lencsés töltött kel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sárika konyhája-Bíró Sára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
117g sertéscomb212 kcal
-
333g kelkáposzta72 kcal
-
67g füstölt oldalas175 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
20g lencse70 kcal
-
4g zabpehely15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
27g tejföl53 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
2g vaj17 kcal
Összesen
758
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
350g sertéscomb637 kcal
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
200g füstölt oldalas526 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g lencse211 kcal
-
12g zabpehely45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
150g paradicsomlé26 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
2273
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
14.8g sertéscomb27 kcal
-
42.3g kelkáposzta9 kcal
-
8.5g füstölt oldalas22 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
2.5g lencse9 kcal
-
0.5g zabpehely2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
4.2g paradicsom1 kcal
-
6.4g paradicsomlé1 kcal
-
4.2g paprika1 kcal
-
6.4g főzőtejszín8 kcal
-
3.4g tejföl7 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
Összesen
96
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.7 g
Zsír
-
Összesen 45.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1381.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 657 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 563.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 293 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 1968 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 5376 micro
-
Lut-zea 460 micro
Összesen
758
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.2 g
Zsír
-
Összesen 135.8 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 667 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4143.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 700 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 442 mg
-
Foszfor 1971 mg
-
Nátrium 849 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1691.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 880 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 444 mg
-
D vitamin: 279 micro
-
K vitamin: 580 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1032 micro
-
Kolin: 731 mg
-
Retinol - A vitamin: 381 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 5903 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 16129 micro
-
Lut-zea 1380 micro
Összesen
2273
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 683 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej kelkáposzta
-
1 db vöröshagyma
-
1 db tojás
-
2 ek zabpehely
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 tk fűszerpaprika
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
kapor ízlés szerint
-
1 db paradicsom
-
1 db paprika
-
1.5 dl főzőtejszín
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- A kelkáposztaleveleket torzsájáról leszedjük, kiválogatunk kb. 12 db egyforma méretű levelet, a vastag erezetet levágjuk. Egy kis fazékban vizet forralunk, abba őrölt köményt, majoránnát, sót teszünk és 1-2 percig előfőzzük, de csak annyira, hogy göngyölhető legyen a káposztalevél.
- Egy ek olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük az apró kockára vágott felaprított füstölt oldalast ( kb felét tettem ide), fűszerezzük sóval, borssal, paprikával.
- Hozzáadjuk a húshoz ( én most ehhez adtam a húst), beletesszük a lencsét, a zabpelyhet, fűszerezzük csipetnyi szárított kaporral, petrezselyemzölddel, brassói fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. Egy nagy méretű jénai tálat kivajazunk, a tál aljába rakunk néhány darab füstölt oldalast.
- Megtöltjük a káposztaleveleket és a tálban sorakoztatjuk őket. Tetejére paradicsomot és paprikát lehet karikázni. Felöntjük paradicsomlével, tejszínnel úgy, hogy legalább félig ellepje a töltelékeket, a jénai tetejét ráborítjuk és kb 1,5 órát a sütőben sütjük. ( aki szeretné, hogy megpiruljon az utolsó 15 percben vegye le a tálról a fedelet.). Tejföllel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 453
- Feltöltés dátuma: 2022. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sárika konyhája-Bíró Sára
70 recept