r
Nosalty Logó

Lencsés bolognai cukkinivel és spagettivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Bencsik Brigitta NS
Lencsés bolognai cukkinivel és spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Bolognai ragu

Spagetti

Összesen 488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Bolognai ragu

Spagetti

Összesen 974 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Bolognai ragu

Spagetti

Összesen 64 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3789 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7791 micro
  • Lut-zea
    4311 micro
Összesen 488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2506.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1046.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    559 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2480 micro
  • β-karotin
    7577 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15583 micro
  • Lut-zea
    8622 micro
Összesen 974 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1008 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Bolognai ragu

Spagetti

Elkészítés

Bolognai ragu

  1. A hagymát, a sárgarépát, a zellergumót és a gombákat megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
  2. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, majd rádobjuk az összedarabolt zöldségeket és magas hőfokon 5 percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és kevergetve további 5 percig pirítjuk.
  4. Hozzákeverjük a lencsét, majd felöntjük a zöldség alaplével és a hámozottparadicsom-konzervvel.
  5. Megszórjuk a kakukkfűvel, majorannával. Sózzuk, borsozzuk és beledobjuk a babérlevelet.
  6. Pár perc alatt felforraljuk, és alacsony hőfokon 40-45 percig főzzük.

Spagetti

  1. A cukkinit megmossuk, és spagetti formára vágjuk.
  2. Egy nagy lábasban vizet forralunk, sót adunk a főzővízhez.
  3. A spagettit a csomagolás utasításainak megfelelően fogkeményre főzzük.
  4. A főzési idő vége előtt körülbelül 2 perccel hozzáadjuk a cukkinit és azzal együtt főzzük.
  5. A cukkinis-spagettis keveréket szűrőben leöblítjük.
  6. Tányérra kiszedjük a cukkinis-spagettis keveréket és rászedjük a lencsebolognait.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1433
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencsés bolognai cukkinivel és spagettivel
Bencsik Brigitta NS 2 recept

Hozzávalók

Bolognai ragu

Spagetti

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...