Lencseleves kolbásszal és zellerrel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
2g olívaolaj18 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
25g póréhagyma7 kcal
-
2 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
11g fehérrépa7 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g lencse176 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
13g tejföl25 kcal
Összesen
373
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
160g halványító zeller20 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g lencse1408 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Összesen
2978
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
6g kolbász27 kcal
-
6g póréhagyma2 kcal
-
4.8g halványító zeller1 kcal
-
4.8g sárgarépa2 kcal
-
2.7g fehérrépa2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.9g lencse42 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
59.6g víz0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
3g tejföl6 kcal
Összesen
90
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 755.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 313.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1647 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
373
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.6 g
Zsír
-
Összesen 128.9 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6045.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 502 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1398 mg
-
Nátrium 3775 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 2506.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1425 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2112 micro
-
Kolin: 438 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 13180 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2448 micro
Összesen
2978
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 147 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
90
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 ek olívaolaj
-
20 dkg kolbász
-
1 db póréhagyma
-
4 közepes szár halványító zeller
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
2 db babérlevél
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
chilipehely ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
40 dkg lencse
-
3 teáskanál ételízesítő
-
2 l víz
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek finomliszt
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 dl tejföl
Elkészítés
- A lencsét az idő függvényében egy-két órára beáztatjuk. Ha nincs időnk erre, az sem gond, csak hagyjuk majd egy negyedórával tovább főni.
- Egy közepes lábasban 2 kanál olajat felhevítünk. Rádobjuk a felkarikázott kolbászt, és jól lepirítjuk, majd egy szűrőlapáttal kiszedjük.
- A hátramaradt zsíron üvegesre pároljuk a felkarikázott póréhagymát. Hozzáadjuk a többi zöldséget: a fehérrépát, a sárgarépát és a szárzellert. Babérlevéllel, köménnyel, chilivel, sóval-borssal fűszerezzük, és pár percet együtt pároljuk.
- Jöhet hozzá a leszűrt lencse, az ételízesítő és a víz - ha van otthon maradék alaplevünk, akkor használjuk azt. Az egészet alaposan elkeverjük, majd lefedve lassú tűzön 40 percet főzzük, amíg minden zöldség megpuhul.
- Közben elkészítjük a tejfölös rántást. Ehhez először egy kanál olajat egy kanál liszttel és a lereszelt fokhagymával elkeverünk, és picit megpirítjuk. Hozzáadunk egy merőkanálnyi levest, és csomómentesre keverjük.
- Amikor már egynemű a rántás, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a fűszerpaprikát, valamint a tejfölt.
- A csomómentesre kevert rántást a leveshez adjuk, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük a levesbe a lepirított kolbászt, és közösen melegítjük még pár percet.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 298
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 891
- Össznézettség: 27339
- Feltöltés dátuma: 2019. december 09.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
szilveszter
kategória:
szilveszteri levesek, főételek, köretek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Régi hagyományunk, hogy az újévet lencsével kell indítani, ez a csodás lencseleves azonban a karácsonyi ünnepi asztalon is megállja a helyét, olyan finom! És bár azt nem ígérjük, hogy elkészítése pénzbeli áldással jár, maga a leves azonban valóban gazdag és laktató fogás a kolbásznak, a tejfölnek és a sok zöldségnek köszönhetően.