r
Nosalty Logó

Lencseleves 6. (kolbászos)

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lezsik
Lencseleves 6. (kolbászos)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2063 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 516 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3984.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1184 mg
  • Nátrium
    2244 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1269 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1543 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12605 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 2063 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    476 micro
  • β-karotin
    1141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét felrakjuk sós, ételízesítős vízben főni.
  2. Kb fél-egy órával a forrástól számítva, hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, petrezselygyökeret, a hasonló nagyságúra vágott zellergumót, a megtisztított fokhagymagerezdeket.
  3. Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek, és a lencse is puha, belerakjuk a burgonyát.
  4. Közben külön edényben paprikából, lisztből és a zsiradékból rántást készítünk.
  5. Ha már a burgonya is megfőtt, akkor hozzáadjuk a rántást, és a karikára vágott lecsókolbászt. Még egy gyors forralás és kész is van a levesünk.
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 41163
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 01.

Ajánló

Tálaláskor pici ecettel lehet fogyasztani, hogy savanykás íze legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a lencse nem csak újévkor kerül az asztalra. A füstölt húsos verzió is el van vetve, mert az én gyomrom megfájdul tőle. Így maradt egy könnyedebb verzió, ami a felesborsó levesre hasonlít.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...