r
Nosalty Logó

Lencsefasírt zöldsalátával és joghurtos öntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Lencsefasírt zöldsalátával és joghurtos öntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lencsefasírthoz

A salátához és az öntethez

295
Kalória
13.4g
Fehérje
33.9g
Szénhidrátok
13.6g
Zsír
143.3g
Víz
-
Koleszterin
7.3g
Rost
4.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lencsefasírthoz

A salátához és az öntethez

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lencsefasírthoz

A salátához és az öntethez

Összesen 1182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lencsefasírthoz

A salátához és az öntethez

Összesen 117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    143.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    3253 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3109 micro
Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1989.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    573.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    622 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    959 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    13013 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    12435 micro
Összesen 1182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

A lencsefasírthoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A lenmagot összedaráljuk, és vízzel összekeverve állni hagyjuk 5-10 percig.
  3. Az összes alapanyagot, a fűszereket és a lenmagkeveréket berakjuk az aprítógépbe, és összepürézzük.
  4. A masszából kanállal 10 adagot képezünk egy sütőpapírral kibélelt sütőtálcára. Nem kell nagyon formázni, legyenek csak szép kis felhők.
  5. A tálcán sülni tesszük a lencsefasírtokat úgy 20-25 percre, vagy ameddig átsülnek. Menet közben spatulával be lehet nyúlni alájuk, és elválasztani a sütőpapírtól, így biztosan egyben maradnak sülés után.
  6. Közben elkészítjük az öntetet. A joghurthoz keverjük a mézet, a tahinit és a citromlevet. Simára keverjük az alapanyagokat.
  7. Tálaláskor minden tányérba teszünk egy adag friss zöldsalátát, bébispenót-leveleket, rukkolát, szeletelt zellerszárat és pár karika uborkát. Erre tesszük a sült lencsefasírtokat – 2-3 darabot/fő – majd lelocsoljuk bőven az egészet joghurtos öntettel, és megszórjuk pirított szezámmaggal. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Tojásmentes zöldségfasírt-opciókat kerestem, és végül több lehetőségből ezt gyúrtam össze. Nem utoljára készítettem, még párszor biztosan rákívánok. A saláta pedig magáért beszél!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Habos mákos

Nagyon egyszerű, irtó hamar készen van, azonnal fogyasztható, és nem mellesleg nagyon szép és fincsiii:)

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!