r
Nosalty Logó

Lencsefasírt zöldsalátával és joghurtos öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Lencsefasírt zöldsalátával és joghurtos öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lencsefasírthoz

A salátához és az öntethez

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lencsefasírthoz

A salátához és az öntethez

Összesen 1182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A lencsefasírthoz

A salátához és az öntethez

Összesen 117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    3253 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3109 micro
Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1989.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    622 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    959 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2497 micro
  • β-karotin
    13013 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    12435 micro
Összesen 1182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A lencsefasírthoz

A salátához és az öntethez

Elkészítés

A lencsefasírthoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A lenmagot összedaráljuk, és vízzel összekeverve állni hagyjuk 5-10 percig.
  3. Az összes alapanyagot, a fűszereket és a lenmagkeveréket berakjuk az aprítógépbe, és összepürézzük.
  4. A masszából kanállal 10 adagot képezünk egy sütőpapírral kibélelt sütőtálcára. Nem kell nagyon formázni, legyenek csak szép kis felhők.
  5. A tálcán sülni tesszük a lencsefasírtokat úgy 20-25 percre, vagy ameddig átsülnek. Menet közben spatulával be lehet nyúlni alájuk, és elválasztani a sütőpapírtól, így biztosan egyben maradnak sülés után.
  6. Közben elkészítjük az öntetet. A joghurthoz keverjük a mézet, a tahinit és a citromlevet. Simára keverjük az alapanyagokat.
  7. Tálaláskor minden tányérba teszünk egy adag friss zöldsalátát, bébispenót-leveleket, rukkolát, szeletelt zellerszárat és pár karika uborkát. Erre tesszük a sült lencsefasírtokat – 2-3 darabot/fő – majd lelocsoljuk bőven az egészet joghurtos öntettel, és megszórjuk pirított szezámmaggal. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4604
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 25.

Ajánló

Könnyű ebédnek vagy vacsorának nagyszerű és szemet gyönyörködtető ez a fogás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásmentes zöldségfasírt-opciókat kerestem, és végül több lehetőségből ezt gyúrtam össze. Nem utoljára készítettem, még párszor biztosan rákívánok. A saláta pedig magáért beszél!

Hozzávalók

A lencsefasírthoz

A salátához és az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...