Lencsefasírt zöldsalátával és joghurtos öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
A lencsefasírthoz
-
5g lenmag27 kcal
-
12g víz0 kcal
-
30g lencse106 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
13g spenót2 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
4g quinoa liszt14 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
A salátához és az öntethez
-
25g salátakeverék3 kcal
-
13g spenót2 kcal
-
13g rukkola3 kcal
-
1 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
38g görög joghurt39 kcal
-
8g tahini43 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
2g méz5 kcal
Összesen
295
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
A lencsefasírthoz
-
20g lenmag107 kcal
-
48g víz0 kcal
-
120g lencse422 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
15g quinoa liszt55 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
A salátához és az öntethez
-
100g salátakeverék13 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
50g rukkola13 kcal
-
5 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
30g tahini171 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
7g méz21 kcal
Összesen
1182
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
A lencsefasírthoz
-
2g lenmag11 kcal
-
4.8g víz0 kcal
-
12g lencse42 kcal
-
8g sárgarépa3 kcal
-
5g spenót1 kcal
-
0.3g petrezselyem0 kcal
-
1.5g quinoa liszt6 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
A salátához és az öntethez
-
10g salátakeverék1 kcal
-
5g spenót1 kcal
-
5g rukkola1 kcal
-
0 kcal
-
20g kígyóuborka3 kcal
-
15g görög joghurt15 kcal
-
3g tahini17 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0.7g méz2 kcal
Összesen
117
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 143.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 624 micro
-
β-karotin 3253 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3109 micro
Összesen
295
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.7 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1989.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 488 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 938 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 573.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1191 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 622 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 959 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2497 micro
-
β-karotin 13013 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 12435 micro
Összesen
1182
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 250 micro
-
β-karotin 1303 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1245 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
A lencsefasírthoz
-
6 ek víz
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet római kömény
-
1 csipet kurkuma
-
1 csipet gyömbérpor
A salátához és az öntethez
-
100 g salátakeverék
-
50 g rukkola
-
1 közepes szár halványító zeller
-
0.5 közepes db kígyóuborka
-
2 teáskanál tahini
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 teáskanál méz
Elkészítés
A lencsefasírthoz
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A lenmagot összedaráljuk, és vízzel összekeverve állni hagyjuk 5-10 percig.
- Az összes alapanyagot, a fűszereket és a lenmagkeveréket berakjuk az aprítógépbe, és összepürézzük.
- A masszából kanállal 10 adagot képezünk egy sütőpapírral kibélelt sütőtálcára. Nem kell nagyon formázni, legyenek csak szép kis felhők.
- A tálcán sülni tesszük a lencsefasírtokat úgy 20-25 percre, vagy ameddig átsülnek. Menet közben spatulával be lehet nyúlni alájuk, és elválasztani a sütőpapírtól, így biztosan egyben maradnak sülés után.
- Közben elkészítjük az öntetet. A joghurthoz keverjük a mézet, a tahinit és a citromlevet. Simára keverjük az alapanyagokat.
- Tálaláskor minden tányérba teszünk egy adag friss zöldsalátát, bébispenót-leveleket, rukkolát, szeletelt zellerszárat és pár karika uborkát. Erre tesszük a sült lencsefasírtokat – 2-3 darabot/fő – majd lelocsoljuk bőven az egészet joghurtos öntettel, és megszórjuk pirított szezámmaggal. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4604
- Feltöltés dátuma: 2020. április 25.
Ajánló
Könnyű ebédnek vagy vacsorának nagyszerű és szemet gyönyörködtető ez a fogás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
Tojásmentes zöldségfasírt-opciókat kerestem, és végül több lehetőségből ezt gyúrtam össze. Nem utoljára készítettem, még párszor biztosan rákívánok. A saláta pedig magáért beszél!