Quinoa liszt
Leírás
A quinoa a disznóparéjfélék, korábban libatopfélék, családjába tartozik. Dél-Amerikából származik, ahol 6.000 év óta az egyik fő táplálékforrás. Az inkák a "Magok Anyjának" tartották. Ásványi anyagokban gazdag leveleiből főzeléket vagy salátát készítenek. Mustármag nagyságú magja összetételében hasonlít a gabonafélékhez. Gluténmentes álgabonának is nevezik, magas a fehérje-, magnézium- és vastartalma. Őrleményét, a quinoalisztet is felhasználhatjuk, a gluténmentes étrend fontos alapanyaga. fotó: Thinkstock
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös helyen.
100g Quinoa liszt
fehérjetartalom
14.12 g
zsírtartalom
5.611 g
szénhidráttartalom
64.16 g
víztartalom
13.28 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
457 mg
Magnézium
197 mg
Kalcium
47 mg
Nátrium
5 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.487 g
Kolin
70.2 mg
E vitamin
2.44 mg
Niacin - B3 vitamin
1.52 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
14.12 g
Zsír
telített zsírsav
0.706 g
egyszeresen telített zsírsav
1.613 g
többszörösen telített zsírsav
3.292 g
ásványi anyagok
Kalcium
47 mg
Vas
4.57 mg
Magnézium
197 mg
Foszfor
457 mg
Nátrium
5 mg
Cink
3.1 mg
Réz
0.59 mg
Mangán
2.033 mg
Szelén
8.5 µg
szénhidrát
rost
7 g
víz
13.28 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.36 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.318 mg
Niacin - B3 vitamin
1.52 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.772 mg
Folát
184 µg
Kolin
70.2 mg
Béta-karotin
8 µg
Béta-kriptoxantin
1 µg
Lutein+zeaxantin
163 µg
E vitamin
2.44 mg
A vitamin
1 µg
B6 vitamin
0.487 g