Paradicsomos-paprikás quiche quinoatésztában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Töltelék
-
25 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
4 kcal
Tészta
-
19g quinoa liszt69 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
5g lenmagliszt14 kcal
-
13g víz0 kcal
Összeállítás
Összesen
211
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Töltelék
-
196 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
14g tamarind paszta33 kcal
Tészta
-
150g quinoa liszt552 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g lenmagliszt110 kcal
-
100g víz0 kcal
Összeállítás
Összesen
1676
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Töltelék
-
11 kcal
-
21.5g paradicsom4 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.8g tamarind paszta2 kcal
Tészta
-
8.1g quinoa liszt30 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
2.1g lenmagliszt6 kcal
-
5.4g víz0 kcal
Összeállítás
Összesen
91
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 543.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 164.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 1769 micro
-
β-crypt 464 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
211
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 89.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 648 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4347.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 684 mg
-
Foszfor 1298 mg
-
Nátrium 1828 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.9 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1318.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1930 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 1020 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 755 micro
-
Kolin: 657 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 555 micro
-
β-karotin 14155 micro
-
β-crypt 3711 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 1852 micro
Összesen
1676
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 760 micro
-
β-crypt 199 micro
-
Likopin 553 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
Töltelék
-
4 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 ek olívaolaj
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 db tojás
-
0.5 kk kakukkfű
-
2 teáskanál tamarind paszta
Tészta
-
150 g quinoa liszt
-
2 púpozott ek lenmagliszt
-
1 dl víz
Összeállítás
Elkészítés
Töltelék
- A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük.
- A paradicsomokat negyedeljük, egy nagy keverőtálba szórjuk.
- A paprikákat kicsumázzuk, 3 cm-es kockákra vágjuk, a paradicsomra dobjuk.
- A fokhagymát apró darabokra vágjuk vagy áttörjük.
- Olívaolajjal meglocsoljuk a zöldségeket, sóval és borssal ízesítjük, beledobjuk a fokhagymát. Összekeverjük őket, és egy gáztepsiben elsimítjuk. A keverőtálból az olajat rácsepegtetjük.
- A fokhagymás-paradicsomos-paprikás keveréket 50 perc alatt puhára sütjük.
Tészta
- Közben elkészítjük a tésztát. A lenmaglisztet összekeverjük a vízzel, és állni hagyjuk 5 percre.
- A quinoalisztet összemorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal.
- A besűrűsödött lenmaglisztet a quinoaliszthez keverjük. Puha, gyúrható, ragadós tésztát kapunk majd. Nyújtani nem kell.
- Egy 20-cm átmérőjű és 5 cm magas quicheformát vajjal vagy margarinnal kikenünk.
- A lenmagos quinoatésztát a formába helyezzük, és mint a gyurmát, elegyengetjük a forma alján és szélein.
- Míg a paradicsom és paprika sül, a tésztát is betehetjük a sütőbe. 15 perc alatt megsütjük. Majd kivesszük a sütőből, és félretesszük.
Összeállítás
- A paradicsomokat és paprikadarabokat kivesszük a sütőből, és hagyjuk langyosra hűlni.
- A tojásokat turmixgépbe ütjük, a sült paradicsom és paprika keverék felét a tojásokra dobjuk - az olajjal együtt -, és összeturmixoljuk. (Ha kicsi a turmixgép korsója két részletben turmixoljunk. Az első adagot keverőtálba boríthatjuk, míg a másodikat készítjük.)
- A fennmaradó paradicsomos paprikát is hozzáadjuk, és turmixoljuk.
- A kakukkfüvet és tamarind pasztát is beleturmixoljuk.
- A quinoatésztába öntjük a tölteléket. (Ha túl sok a töltelék, akkor egy ramekinbe öntsük a felesleget, és a quiche-sel együtt a sütőbe helyezzük. Ha a paprikák vagy a paradicsomok, esetleg mindkettő nagyobbak, akkor néha előfordul hogy több lesz a töltelék.)
- 190 Celsius fokra mérsékeljük a sütőt, és 35 perc alatt megsütjük. Hidegen és melegen egyaránt finom.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x20x5
- Sütés ideje: 85 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 711
- Feltöltés dátuma: 2016. június 22.
Ajánló
Saláta mellé, majonézes krumplival, piknikre, grillpartira ideális.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyönyörű a színe, és az íze sem marad el mögötte. A tésztája ropogós. Könnyen szállítható szeletelve is, de hűtést igényel.