r
Nosalty Logó

Paradicsomos-paprikás quiche quinoatésztában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Paradicsomos-paprikás quiche quinoatésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Tészta

Összeállítás

Összesen 211 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Tészta

Összeállítás

Összesen 1676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Tészta

Összeállítás

Összesen 91 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1769 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 211 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4347.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    684 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1930 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1020 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    755 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    555 micro
  • β-karotin
    14155 micro
  • β-crypt
    3711 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1852 micro
Összesen 1676 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    760 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    553 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Összeállítás

Elkészítés

Töltelék

  1. A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A paradicsomokat negyedeljük, egy nagy keverőtálba szórjuk.
  3. A paprikákat kicsumázzuk, 3 cm-es kockákra vágjuk, a paradicsomra dobjuk.
  4. A fokhagymát apró darabokra vágjuk vagy áttörjük.
  5. Olívaolajjal meglocsoljuk a zöldségeket, sóval és borssal ízesítjük, beledobjuk a fokhagymát. Összekeverjük őket, és egy gáztepsiben elsimítjuk. A keverőtálból az olajat rácsepegtetjük.
  6. A fokhagymás-paradicsomos-paprikás keveréket 50 perc alatt puhára sütjük.

Tészta

  1. Közben elkészítjük a tésztát. A lenmaglisztet összekeverjük a vízzel, és állni hagyjuk 5 percre.
  2. A quinoalisztet összemorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal.
  3. A besűrűsödött lenmaglisztet a quinoaliszthez keverjük. Puha, gyúrható, ragadós tésztát kapunk majd. Nyújtani nem kell.
  4. Egy 20-cm átmérőjű és 5 cm magas quicheformát vajjal vagy margarinnal kikenünk.
  5. A lenmagos quinoatésztát a formába helyezzük, és mint a gyurmát, elegyengetjük a forma alján és szélein.
  6. Míg a paradicsom és paprika sül, a tésztát is betehetjük a sütőbe. 15 perc alatt megsütjük. Majd kivesszük a sütőből, és félretesszük.

Összeállítás

  1. A paradicsomokat és paprikadarabokat kivesszük a sütőből, és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A tojásokat turmixgépbe ütjük, a sült paradicsom és paprika keverék felét a tojásokra dobjuk - az olajjal együtt -, és összeturmixoljuk. (Ha kicsi a turmixgép korsója két részletben turmixoljunk. Az első adagot keverőtálba boríthatjuk, míg a másodikat készítjük.)
  3. A fennmaradó paradicsomos paprikát is hozzáadjuk, és turmixoljuk.
  4. A kakukkfüvet és tamarind pasztát is beleturmixoljuk.
  5. A quinoatésztába öntjük a tölteléket. (Ha túl sok a töltelék, akkor egy ramekinbe öntsük a felesleget, és a quiche-sel együtt a sütőbe helyezzük. Ha a paprikák vagy a paradicsomok, esetleg mindkettő nagyobbak, akkor néha előfordul hogy több lesz a töltelék.)
  6. 190 Celsius fokra mérsékeljük a sütőt, és 35 perc alatt megsütjük. Hidegen és melegen egyaránt finom.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20x5
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 711
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 22.

Ajánló

Saláta mellé, majonézes krumplival, piknikre, grillpartira ideális.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyönyörű a színe, és az íze sem marad el mögötte. A tésztája ropogós. Könnyen szállítható szeletelve is, de hűtést igényel.

Hozzávalók

Töltelék

Tészta

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...