Lekváros habos mákos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Almási Zsófia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
63g margarin448 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
19 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
4g joghurt2 kcal
A mákos krémhez
-
63g mák328 kcal
-
100g alma47 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
63g eperlekvár174 kcal
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
75g tej42 kcal
Összesen
1774
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
250g margarin1793 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
15g joghurt9 kcal
A mákos krémhez
-
250g mák1313 kcal
-
400g alma187 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g eperlekvár695 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
300g tej168 kcal
Összesen
7095
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
10.1g margarin72 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
20.2g finomliszt73 kcal
-
0.6g joghurt0 kcal
A mákos krémhez
-
10.1g mák53 kcal
-
16.1g alma8 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
10.1g eperlekvár28 kcal
-
8.1g tojásfehérje4 kcal
-
12.1g tej7 kcal
Összesen
286
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 80.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3064.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 1261 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1036 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 233.5 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 182.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 535 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 500 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 406 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
1774
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.4 g
Zsír
-
Összesen 322.8 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 135 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12259 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 5044 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 1048 mg
-
Foszfor 4146 mg
-
Nátrium 1671 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 933.8 g
-
Cukor 422 mg
-
Élelmi rost 74 mg
VÍZ
-
Összesen 730.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 242 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 2001 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1623 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 439 micro
Összesen
7095
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g margarin
-
1 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
-
12 dkg cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
500 g finomliszt
A mákos krémhez
-
250 g mák
-
2 db alma
-
10 dkg cukor
-
25 dkg eperlekvár
-
5 db tojásfehérje
-
3 dl tej
Elkészítés
A tésztához
- Először elkészítjük a tésztát. A lisztet összeszitáljuk egy tálba a sütőporral. Hozzáöntjük a vaníliás cukrokat, a cukrot, csipet sót, belereszeljük egy citrom héját.
- Összekeverjük kicsit, majd hozzáütjük az 1 tojást, hozzáadjuk a margarint, 1 ek. tejfölt. Jól összedolgozzuk a tésztát, amíg elválik a tál falától, majd mikor összeállt, folpack-ba csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe 1 órára.
- Amíg hül a tészta, elkészítjük a máktölteléket. Felmelegítünk gázon 3-4 dl tejet, hozzáöntjük a mákot, és addig főzzük, míg sűrű krémet kapunk (ha netán kicsit híg lenne, adjunk hozzá egy kevés grízt ). Ha picit kihűlt, reszeljünk bele 2 almát, cukrozzuk meg, és keverjük jól össze. Egy pici citromlevet is adhatunk hozzá, csak az íze kedvéért.
- Egy óra elteltével kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megszurkáljuk villával, és megkenjük eperlekvárral. Rákenjük a mákos krémet, és előmelegített sütőbe betesszük sülni.
- Eközben az 5 tojásfehérjéből egy kevés cukorral habot verünk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál eperlekvárt, ezért fontos, hogy jó kemény legyen a hab.
- Mikor már majdnem kész a süti, gyorsan kivesszük a sütőből, rákenjük a habot, és még tovább sütjük, amíg szép színe nem lesz a habnak.
- Langyosan felvágjuk, porcukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 8046
- Feltöltés dátuma: 2012. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Almási Zsófia
16 recept
A családnak habos süti ehetnékje volt, és mivel még karácsonyból maradt ki egy zacskó mák, így találtam ki erre az omlós tészta receptemre ezt a habos-mákos finomságot! :)