r
Nosalty Logó

Lekváros habos mákos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Almási Zsófia
Lekváros habos mákos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 1774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 7095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3064.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1261 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.5 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 1774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.4 g

Zsír

  • Összesen
    322.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12259 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    5044 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1048 mg
  • Foszfor
    4146 mg
  • Nátrium
    1671 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    933.8 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    730.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1623 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 7095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát. A lisztet összeszitáljuk egy tálba a sütőporral. Hozzáöntjük a vaníliás cukrokat, a cukrot, csipet sót, belereszeljük egy citrom héját.
  2. Összekeverjük kicsit, majd hozzáütjük az 1 tojást, hozzáadjuk a margarint, 1 ek. tejfölt. Jól összedolgozzuk a tésztát, amíg elválik a tál falától, majd mikor összeállt, folpack-ba csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe 1 órára.
  3. Amíg hül a tészta, elkészítjük a máktölteléket. Felmelegítünk gázon 3-4 dl tejet, hozzáöntjük a mákot, és addig főzzük, míg sűrű krémet kapunk (ha netán kicsit híg lenne, adjunk hozzá egy kevés grízt ). Ha picit kihűlt, reszeljünk bele 2 almát, cukrozzuk meg, és keverjük jól össze. Egy pici citromlevet is adhatunk hozzá, csak az íze kedvéért.
  4. Egy óra elteltével kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megszurkáljuk villával, és megkenjük eperlekvárral. Rákenjük a mákos krémet, és előmelegített sütőbe betesszük sülni.
  5. Eközben az 5 tojásfehérjéből egy kevés cukorral habot verünk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál eperlekvárt, ezért fontos, hogy jó kemény legyen a hab.
  6. Mikor már majdnem kész a süti, gyorsan kivesszük a sütőből, rákenjük a habot, és még tovább sütjük, amíg szép színe nem lesz a habnak.
  7. Langyosan felvágjuk, porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8054
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lekváros habos mákos süti
Almási Zsófia 16 recept

A családnak habos süti ehetnékje volt, és mivel még karácsonyból maradt ki egy zacskó mák, így találtam ki erre az omlós tészta receptemre ezt a habos-mákos finomságot! :)

Hozzávalók

A tésztához

A mákos krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...