Lekváros bukta 6.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
A bukta tésztájához
-
100g finomliszt364 kcal
-
7g élesztő7 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g tej14 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
13 kcal
-
1g só0 kcal
A kenéshez
-
7g tojássárgája21 kcal
A töltelékhez
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
A szóráshoz
-
5g porcukor18 kcal
Összesen
826
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
A bukta tésztájához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
75g joghurt46 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
75g tej42 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
4g só0 kcal
A kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
120g lekvár/ dzsem334 kcal
A szóráshoz
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
2481
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
A bukta tésztájához
-
37.6g finomliszt137 kcal
-
2.5g élesztő3 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
9.4g joghurt6 kcal
-
71 kcal
-
9.4g tej5 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
0.5g só0 kcal
A kenéshez
-
2.5g tojássárgája8 kcal
A töltelékhez
-
15g lekvár/ dzsem42 kcal
A szóráshoz
-
1.8g porcukor7 kcal
Összesen
312
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1154 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 637 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
826
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 81 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3462 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 857 mg
-
Nátrium 1910 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 387.2 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 199.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 367 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 516 micro
Összesen
2481
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
A bukta tésztájához
-
30 dkg finomliszt
-
2 dkg élesztő
-
1 kk sütőpor
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
4 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A kenéshez
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez
A szóráshoz
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A bukta tésztájához
- A langyos tejben elkeverünk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, és összekeverjük. Ezután az élesztős tejet összekeverjük a joghurttal, az olajjal, majd a liszthez adjuk a felvert tojással együtt, és bedagasztjuk a tésztát. Ha ragadna, adjunk hozzá lisztet.
- Ezt követően bő egy óra alatt duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen átgyúrjuk. Hat egyenlő részre osztjuk, bucikat formálunk belőlük, és 12 cm x15 cm-es nagyságú téglalapokká nyújtjuk.
- A téglalapok közepére függőleges csíkban rárakjuk a lekvárt, a tészta hosszanti oldalait kicsit ráhajtjuk, hogy a lekvár ne jöjjön ki sülés közben, és feltekerjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a buktákat, és fél órát letakarva kelesztjük, majd felvert tojással vagy tojássárgájával megkenjük.
- Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Porcukorral megszórva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 25727
- Feltöltés dátuma: 2010. április 24.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A jól bevált tészta édes változatát használtam a lekváros buktához is. Talán egy picivel több lisztet adtam hozzá. Töltelékként nem folyós eperlekvárt használtam.